Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Wat zijn de spelregels bij Padel?

Wat zijn de spelregels bij Padel?

Padel is een snelgroeiende sport die zijn oorsprong vindt in Mexico en populair is geworden in Spanje en andere Europese landen. Het is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld op een rechthoekig veld omringd door glazen wanden en metalen hekken. Maar wat zijn de spelregels bij Padel? Laten we dat eens nader bekijken.

De basisregels van Padel

Padel wordt gespeeld in dubbelspel, wat betekent dat er vier spelers op het veld zijn. Het doel van het spel is om de bal over het net te slaan zonder dat deze eerst een van de muren raakt. De bal moet in het tegenovergestelde veld landen en mag daarna een van de muren raken.

  • De bal mag slechts één keer stuiteren op de grond.
  • Spelers mogen de bal na het stuiteren tegen de muur slaan.
  • Als de bal direct tegen de muur wordt geslagen zonder eerst de grond te raken, wordt het punt toegekend aan de tegenstander.

De service

De service in Padel is onderhands en moet diagonaal worden gespeeld. De server moet de bal laten stuiteren voordat hij deze slaat, en de bal moet onder de heup worden geraakt. Als de service correct is, gaat het spel verder. Als de service niet correct is, heeft de server een tweede kans om te serveren.

Scoren

Net als bij tennis, wordt de score bij Padel geteld in games, sets en matches. Een game gaat tot vier punten, maar je moet minstens twee punten voorsprong hebben om te winnen. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste zes games wint, met een verschil van twee games. Een match wordt meestal gewonnen door het team dat als eerste twee sets wint.

Gebruik van de muren

Een uniek aspect van Padel is het gebruik van de muren. Spelers kunnen de bal tegen de muren slaan om deze terug in het spel te brengen, vergelijkbaar met squash. Dit voegt een extra dimensie toe aan het spel en maakt het mogelijk om spectaculaire reddingen en shots te maken.

Wat gebeurt er als de bal uit gaat?

Als de bal over de muur of het hek gaat na het raken van de grond in het tegenovergestelde veld, gaat het spel door. Als de bal echter direct over de muur of het hek gaat zonder eerst de grond te raken, wordt het punt toegekend aan de tegenstander.

Conclusie

Padel is een spannende en dynamische sport die zowel strategie als fysieke vaardigheid vereist. Hoewel het enige gelijkenissen vertoont met tennis en squash, heeft het zijn eigen unieke regels en speelstijl. Door het begrijpen van de basisregels van Padel, kunt u uw spel verbeteren en meer plezier beleven aan deze geweldige sport.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist