Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Hoe verloopt de score bij Padel?

Hoe wordt de score bij Padel bijgehouden?

De score bij Padel wordt op dezelfde manier bijgehouden als bij tennis. Het spel wordt gespeeld in sets en de speler of het team dat als eerste zes games wint, wint de set. Als de stand 5-5 is, wordt er een tiebreak gespeeld om de set te beslissen. De tiebreak gaat tot 7 punten en er moet met minimaal twee punten verschil worden gewonnen.

Hoe werkt de puntentelling bij Padel?

De puntentelling bij Padel is vergelijkbaar met die van tennis. Het spel begint met een service en de server moet de bal over het net slaan en in het servicevak van de tegenstander laten stuiteren. Als de bal het net raakt en in het servicevak landt, wordt er een let gespeeld en moet de service opnieuw worden genomen. Als de service in het net belandt of buiten de lijnen valt, is het een fout en gaat het punt naar de tegenstander.

Als de service goed is, begint het spel en moeten de spelers de bal over het net slaan en in het speelveld van de tegenstander laten stuiteren. Als de bal twee keer stuit voordat de tegenstander hem terugslaat, is het punt voor de server en als de bal buiten de lijnen valt, is het punt voor de tegenstander.

Als beide teams 40 punten hebben, wordt er gespeeld volgens het ‘deuce’-systeem. Dit betekent dat er nog één punt gespeeld moet worden om de game te winnen, maar er moet met twee punten verschil worden gewonnen. Als de ene speler of het ene team een punt wint, staat het 40-advantage en als de andere speler of het andere team daarna ook een punt wint, staat het weer gelijk op 40-40.

Hoe werkt de scorenotatie bij Padel?

De scorenotatie bij Padel is vergelijkbaar met die van tennis. De server begint met het noemen van zijn of haar score, gevolgd door die van de tegenstander. Bijvoorbeeld: “15-0”. Als de server het volgende punt wint, wordt de score “30-0”. Als de tegenstander daarna een punt wint, wordt de score “30-15”. Als de server het volgende punt wint, wordt de score “40-15”. Als de tegenstander daarna ook een punt wint, wordt de score “40-30”. Als de tegenstander het volgende punt wint, staat het gelijk op “deuce”.

Als er een game is gewonnen, wordt dit genoteerd met het aantal games dat de winnaar heeft gewonnen, gevolgd door een streepje en het aantal games dat de verliezer heeft gewonnen. Bijvoorbeeld: “6-4”.

Conclusie

De score bij Padel wordt op dezelfde manier bijgehouden als bij tennis. Het spel wordt gespeeld in sets en de speler of het team dat als eerste zes games wint, wint de set. De puntentelling is vergelijkbaar met die van tennis en de scorenotatie wordt op dezelfde manier genoteerd. Als je eenmaal begrijpt hoe de score bij Padel werkt, kun je volop genieten van deze leuke en uitdagende sport!

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist