Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

World Padel Tour sluit Britse rechtenovereenkomst met BT Sport


World Padel Tour sluit Britse rechtenovereenkomst met BT Sport

De World Padel Tour (WPT) heeft een Britse uitzendrechtenovereenkomst gesloten met BT Sport waardoor zijn professionele padeltenniswedstrijden op het hoogste niveau worden uitgezonden naar het VK en Ierland publiek. Dit is de eerste keer dat de WPT wordt uitgezonden in het VK en Ierland.

De overeenkomst volgt op een succesvolle overeenkomst tussen de WPT en beIN SPORTS, de officiële wereldwijde omroepen van de World Padel Tour, en zal de sport aan een breder publiek in de regio tonen. Door de deal zal BT Sport meer dan 60 uur live professioneel padeltennis laten zien, de eerste in zijn soort die wordt uitgezonden in het VK en Ierland.

Padel is een relatief nieuwe sport in het VK, met de opening van de eerste volledige baan in 2017. Het is een sport die steeds populairder wordt, met de UK Open Padel Championships die sinds 2019 elk jaar plaatsvinden. De World Padel Tour is de meest bekeken padelcompetitie ter wereld en is een belangrijke stap voorwaarts voor de sport in het VK.

De World Padel Tour groeit snel in populariteit en recente deals met omroepen in het VK en Ierland zijn slechts de laatste in een reeks spraakmakende overeenkomsten. De deal met BT Sport zal helpen om het profiel van de sport nog verder te versterken door Britse en Ierse kijkers de kans te geven om naar de beste padelactie ter wereld te kijken.

De World Padel Tour is de afgelopen jaren snel gegroeid en de professionele toernooien trekken regelmatig uitverkochte zalen van 10.000 mensen. Het debuutseizoen in het VK in 2021 biedt een kans om de sport nog meer bekendheid te geven en de overeenkomst met BT Sport zal daarbij ongetwijfeld helpen.

Dit is geweldig nieuws voor de sport, zowel wat betreft de grotere zichtbaarheid van de World Padel Tour zelf, maar ook voor de Britse padelmarkt als geheel. Als een relatief nieuwe sport is de Britse padelgemeenschap constant op zoek naar manieren om haar profiel te vergroten en meer mensen aan het spelen te krijgen, en deze deal zal hen zeker het platform geven om dat te doen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Pro '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist