Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

World Padel Tour laat spelers deelnemen aan Premier Padel als onderdeel van een revisie


World Padel Tour laat spelers deelnemen aan Premier Padel als onderdeel van revisie

De World Padel Tour (WPT) heeft een herziening van hun evenementen aangekondigd en introduceert een nieuw circuit van Premier Padel-evenementen. De veranderingen komen naarmate de sport in populariteit blijft groeien en internationale erkenning krijgt, met de introductie van een ranglijstsysteem en Pro Tour-competities.

Het nieuwe en herziene circuit omvat vier verschillende categorieën: Pro Tour, Pro League, Challenger Series en Open Series. Alle vier hebben vergelijkbare structuren – een reeks Best-of-Three (Bo3) -wedstrijden – met verschillende deelnameniveaus, afhankelijk van het evenement.

Pro Tour-evenementen bevatten 32 deelnemers die worden gekozen uit een pool van spelers die zijn geselecteerd uit de WPT-ranglijst. Alle Pro Tour-evenementen bevatten 8 subdivisies, elk bestaande uit 4 spelers. Twee topspelers uit elke subdivisie gaan dan door naar de volgende ronde.

De Pro League zal bestaan uit 8 clubs, elk bestaande uit 8 spelers van over de hele wereld. Clubs zullen gedurende 4 weken tegen elkaar strijden en punten verzamelen op basis van hun prestaties in elke wedstrijd. Aan het einde van elk seizoen wordt het topteam gekroond tot Pro Series-kampioen.

De Challenger Series is een serie open toernooien waarin spelers samen met professionals kunnen deelnemen aan Premier Padel-evenementen. Spelers kwalificeren zich voor de Challenger Series door deel te nemen aan kwalificatietoernooien over de hele wereld. De 32 beste spelers ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan de Challenger Series en deze spelers krijgen de kans zich te kwalificeren voor de Pro Tour.

Ten slotte zal de Open Series een reeks regionale toernooien zijn waarin spelers kunnen strijden om zich te kwalificeren voor de Challenger Series. Open Series-toernooien worden elke maand in verschillende landen gespeeld en de beste spelers van elk toernooi kwalificeren zich voor de Challenger Series.

Naast de nieuwe structuur voor het WPT-circuit heeft de organisatie ook aangekondigd dat spelers vanaf 2021 kunnen strijden om prijzengeld als ze de Pro Tour halen. Dit is een ongekende stap, aangezien de sport nu een stap dichter bij erkenning als professionele sport is gekomen.

De veranderingen komen naarmate de populariteit van Padel blijft groeien. Het is een spannende tijd voor zowel spelers als fans, aangezien ze nu kunnen uitkijken naar deelname aan de belangrijkste Padel-competitie ter wereld.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist