Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Voormalig rivaal over coachen van Bela: “Heb hem duizend keer bestudeerd”

Juani Mieres is een van de grootste padelspelers aller tijden. Eerder dit jaar besloot hij te stoppen met zijn carrière en hij zet zich nu 100% in als padelcoach. Onlangs verscheen hij nog op de bank van zijn voormalige rivaal Fernando Belasteguin.
– We hebben al vele jaren een relatie, zegt Mieres.

Na een lange en succesvolle carrière is Juani Mieres gestopt als speler. Maar de Argentijnse blijft actief in de padelsport.

Net als zijn broer Diego Mieres (bondscoach van Nederland), richt Juani Mieres zich nu op een carrière als coach. Iets wat al begon voordat hij zijn laatste professionele wedstrijd speelde.

– Ik coach Ivanxo (Ivan Ramirez) sinds januari en hij neemt over het algemeen goed op wat ik zeg. Het belangrijkste is dat hij begrijpt dat ik alleen het beste van hem wil.

Hij vervolgt:

– Met Pablo García heb ik bijvoorbeeld nog maar kort samengewerkt, maar ik zie hem als een goede luisteraar en leergierig, net als Mike Yanguas, met wie we net zijn begonnen. Het is ook erg leuk voor hem omdat hij op het cruciale moment zit om naar het hoogste niveau te gaan.

Mike Yanguas speelt samen met Fernando Belasteguin. Een speler die Juani Mieres vele malen heeft ontmoet in verschillende finales op zowel de World Padel Tour als zijn voorganger, de Padel Pro Tour.

Op Bela’s bank

Juani Mieres coachte op de bank van zijn oude rivaal in het Finnish Open WPT-toernooi.

– Ik heb vele jaren tegen hem gespeeld en ken hem perfect. Ik heb hem duizenden keren bestudeerd en nu probeer ik hem te helpen met een aantal dingen waarvan ik denk dat hij eraan moet werken. We hebben al vele jaren een relatie. We kwamen hier op hetzelfde moment om te gaan wonen…. Mensen denken misschien dat er bitterheid is en dat is ook logisch, want toen ik tegen hem speelde, wilde ik hem vermoorden (lacht).

In het interview met Marca vertelt de voormalige superster over zijn tijd bij de wereldelite, waar hij succesvolle duo’s vormde met Lamperti, Pablo Lima, Sanyo Gutierrez en Ale Galan.

Padel: nu en toen

Hij heeft het ook over hoe padel als sport is veranderd. Iets waar Juan Martin Diaz het in eerdere interviews ook al over had, toen hij zei dat hij het padel van vroeger mooier vond.

– Er is veel discussie over, dat is waar. Ik vind de vorige leuker, die ging meer over voorbereiding en positie. Je moest meer nadenken en intelligenter zijn op het veld.

En over vandaag zegt hij:

– Het is heel explosief. Ze slaan vanuit alle posities. Ik zeg niet dat het beter of slechter is, maar veel mensen vonden het oude padel leuker omdat er meer verschillende slagen waren en misschien leek het meer op de sport die amateurs speelden. Het is een brute fysieke vertoning, maar ja, je ziet spectaculaire smashes die vroeger bijna ondenkbaar waren. Ik blijf bij vroeger. Zoals ik al zei, nu kun je niet eens meer een lob slaan omdat ze vanuit alle posities slaan. Tegenwoordig is padel spectaculairder, maar vroeger was het uitgebreider.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist