Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Vigo zet in op Ultimate Padel Tour na afwezigheid in Premier Padel 2024 kalender

In een verrassende wending in de wereld van professioneel padel, heeft de stad Vigo, Spanje, aangekondigd dat het van plan is om een toernooi van de Ultimate Padel Tour te organiseren. Dit komt na de recente bekendmaking dat de stad niet zal worden opgenomen in de Premier Padel Tour van 2024, een beslissing die veel vragen heeft opgeroepen gezien de historische betrokkenheid van Vigo bij de World Padel Tour (WPT).

De Premier Padel 2024 kalender: een verrassende afwezige

De Premier Padel kalender voor 2024, die in december werd vrijgegeven, heeft 25 locaties in 18 verschillende landen geselecteerd. Onder de nieuwe locaties bevinden zich Riyad, Genève, Bordeaux en Koeweit. Spanje zal vier evenementen hosten, met twee in Malaga en Sevilla, één in Madrid en de Masterfinale in Barcelona. Opvallend afwezig in deze line-up is Vigo, een stad die de afgelopen jaren een vaste locatie was voor WPT-toernooien.

Vigo’s reactie: een nieuwe richting met de Ultimate Padel Tour

Volgens de lokale krant Atlantico, is Vigo vastbesloten om een padeltoernooi van hoog niveau te blijven organiseren, ondanks het verdwijnen van de WPT en de overstap naar de Premier Padel Tour. De stad ziet deelname aan de Premier Padel Tour, die slechts vier steden in Spanje omvat, als een aanzienlijke uitgave. Daarom heeft de gemeente besloten om te investeren in de nieuwe Ultimate Padel Tour.

De Ultimate Padel Tour heeft nog geen wedstrijd in Vigo bevestigd, maar 14 locaties van de tour zijn op dit moment nog onbeslist. Dit biedt Vigo een kans om zich opnieuw te positioneren als een belangrijke speler in de wereld van professioneel padel.

Wat betekent dit voor de toekomst van Padel in Vigo?

De beslissing van Vigo om zich te richten op de Ultimate Padel Tour kan een belangrijke stap zijn in de evolutie van de sport in de stad. Het kan ook een signaal zijn aan andere steden dat er alternatieven zijn voor de Premier Padel Tour, vooral voor diegenen die de hoge kosten van deelname aan de tour niet kunnen of willen dragen.

Deze ontwikkeling kan ook een impuls geven aan de Ultimate Padel Tour, die mogelijk kan profiteren van de toevoeging van een stad met een sterke padeltraditie zoals Vigo. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze situatie zich ontvouwt en welke impact het zal hebben op de toekomst van professioneel padel.

Conclusie

De afwezigheid van Vigo in de Premier Padel 2024 kalender heeft geleid tot een interessante wending in de wereld van professioneel padel. De stad heeft duidelijk gemaakt dat ze vastbesloten is om een belangrijke rol te blijven spelen in de sport, zelfs als dat betekent dat ze een nieuwe richting moet inslaan met de Ultimate Padel Tour. Het is een herinnering dat in de dynamische wereld van sport, verandering vaak de enige constante is.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Tactical Padel Racket El Toro Vice Versa 2.0

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist