Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Veranderingen in het Premier Padel schema voor 2024

In de wereld van professioneel padel is er een belangrijke aankondiging gedaan. De kalender voor het Premier Padel seizoen 2024, die een maand geleden werd gepubliceerd, heeft een opvallende afwezige: de Plaza Mayor in Valladolid. Deze locatie, die in het verleden een klassieke plek was voor World Padel Tour (WPT) competities, zal dit jaar geen Premier Padel competitie hosten. In plaats daarvan heeft de Internationale Padel Federatie (FIP) aangekondigd dat er een FIP Platinum competitie zal plaatsvinden.

De nieuwe locaties voor 2024

Het schema voor 2024 omvat 25 locaties in 18 verschillende landen. Onder de nieuwe locaties bevinden zich Riyad, Genève, Bordeaux en Koeweit. Spanje, het thuisland van padel, zal vier competities hosten. Twee daarvan zullen plaatsvinden in Andalusië, waar Malaga en Sevilla de waarschijnlijke gaststeden zijn. De derde competitie zal in Madrid zijn en de Masterfinale zal in Barcelona plaatsvinden.

De impact van de verandering

De afwezigheid van Valladolid, de geboortestad van Arturo Coello, een van de sterren van de sport, is een opmerkelijke verandering. De stad, met zijn spectaculaire omgeving, was een favoriete locatie voor WPT competities. De aankondiging van de FIP dat er in plaats daarvan een FIP Platinum competitie zal worden gehouden, is echter een spannende ontwikkeling.

De FIP Platinum competitie

De FIP Platinum competitie is een categorie onder de Premier Padel competitie. De kampioenen van deze competitie ontvangen 200 FIP-punten. Het is een belangrijk evenement in de padel kalender en de aankondiging dat het dit jaar op de Plaza Mayor zal plaatsvinden, is een belangrijk nieuws voor de sport.

De reactie van de FIP-voorzitter

FIP-voorzitter Luigi Carraro sprak over de aankondiging in een persbericht. Hij beschreef de dag als “speciaal”, en herinnerde aan de vroege dagen van zijn voorzitterschap, toen padel nog voornamelijk bekend was in Spanje. Hij vertelde hoe hij foto’s en video’s van Plaza Mayor gebruikte om mensen te laten begrijpen wat padel is en hoe uniek het is in de wereld van sport vanwege de mogelijkheid om evenementen te organiseren op ongelooflijke locaties.

De veranderingen in het Premier Padel schema voor 2024 zijn een teken van de groei en evolutie van de sport. Met nieuwe locaties en competities blijft padel zich uitbreiden en nieuwe fans aantrekken over de hele wereld.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Cobra Edition

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist