Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Veranderingen in de wereld van Padel: Premier Padel neemt het roer over

Vanaf het volgende seizoen zal de wereld van professioneel padel een nieuwe wending nemen. De Internationale Padel Federatie (FIP) heeft aangekondigd dat Premier Padel de officiële wereldtournee zal worden. Deze verandering is het resultaat van een overname door Qatar Sports Investment, de eigenaar van Premier Padel, van de World Padel Tour.

Wat verandert er?

Met deze overname zullen er enkele veranderingen plaatsvinden in de structuur en regels van de tour. Eno Polo, de CEO van Premier Padel, heeft echter aangegeven dat sommige aspecten van de World Padel Tour behouden zullen blijven. “De World Padel Tour heeft uitstekend werk geleverd bij het creëren van een professionele tour. We hebben besproken om sommige succesvolle elementen te behouden, terwijl we andere aspecten zullen veranderen om een meer wereldwijde structuur te bieden”, aldus Polo.

Golden Point verdwijnt

Een van de meest opvallende veranderingen is het verdwijnen van het Golden Point. Dit element werd in het verleden gebruikt in WPT-wedstrijden om de duur van de wedstrijden te verkorten. Volgens de Spaanse krant Relevo zal dit echter niet worden voortgezet in de Premier Padel tour van 2024.

“Na de fusie van de tours onder het merk Premier Padel is besloten dat Golden Point vanaf volgend seizoen niet meer wordt gebruikt. Het was een van de grootste conflicten omdat elke tour zijn eigen regels had. In minder dan drie maanden hebben ze het debat beëindigd na raadpleging van de spelers en met een grote meerderheid gewonnen om de Golden Point te verwijderen”, schrijft de krant.

Wat betekent dit voor de toekomst van Padel?

Deze veranderingen markeren een nieuw tijdperk in de wereld van professioneel padel. Met de overname door Premier Padel en de daaruit voortvloeiende veranderingen, is het duidelijk dat de sport zich blijft ontwikkelen en groeien. Het verwijderen van het Golden Point kan ook leiden tot langere en mogelijk meer competitieve wedstrijden, wat de kijkervaring voor fans over de hele wereld kan verbeteren.

Hoewel er enige onzekerheid kan zijn over wat deze veranderingen precies zullen betekenen, is het duidelijk dat de toekomst van padel er spannend uitziet. Met een meer wereldwijde structuur en nieuwe regels, is het waarschijnlijk dat de sport zal blijven groeien en zich ontwikkelen, en dat fans over de hele wereld kunnen uitkijken naar nog meer spannende en competitieve padelactie.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist