Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Valencia verwelkomt ‘s werelds grootste indoor padelclub in 2024

De populariteit van padel, een racketsport die een combinatie is van tennis en squash, is wereldwijd aan het groeien. Deze groei is niet alleen zichtbaar in de zogenaamde ‘nieuwe’ padellanden, maar ook in Spanje, het land waar de sport oorspronkelijk vandaan komt. Valencia, een stad aan de oostkust van Spanje, is klaar om deze groeiende trend te omarmen met de bouw van het grootste indoor padelcentrum ter wereld.

Family Sport Centre: de toekomstige thuisbasis van padel

Het Family Sport Centre, dat momenteel al 14 padelbanen heeft, heeft aangekondigd dat het in het eerste kwartaal van 2024 nog eens 18 banen zal toevoegen. Dit zal het totaal op 32 banen brengen, waarmee het de grootste indoor padelclub ter wereld wordt. De aankondiging werd gedaan via hun Instagram-account, waar ze hun volgers op de hoogte hielden van de geplande uitbreiding.

Padel Galis: de bouwer van de banen

Padel Galis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van padelbanen, zal de nieuwe banen in het centrum bouwen. Het bedrijf is eigendom van Francisco Perez Galisteo, die ook de eigenaar is van het Family Sport Centre. Met zijn ervaring en expertise in de padelindustrie, is het geen verrassing dat hij de man is die achter dit ambitieuze project zit.

De strijd om de grootste padelclub ter wereld

Voor de COVID-19 pandemie was Sunset Padel in Madrid de grootste padelclub ter wereld met 32 banen. Helaas moest de club sluiten vanwege de pandemie. Daarna nam Padel Crew in Zweden de titel over met 35 velden. Nu wordt verwacht dat het Family Sport Centre in Valencia deze titel zal overnemen met hun geplande uitbreiding.

De groei van padel

Padel is een sport die steeds meer aan populariteit wint. Het is een spel dat gemakkelijk te leren is, maar moeilijk te beheersen, waardoor het zowel voor beginners als voor ervaren spelers aantrekkelijk is. De bouw van het grootste indoor padelcentrum ter wereld in Valencia is een duidelijk teken van de groeiende populariteit van de sport. Het zal niet alleen dienen als een plek voor lokale bewoners om te spelen, maar zal ook toeristen aantrekken die de sport willen proberen.

Met de geplande uitbreiding van het Family Sport Centre in Valencia, is het duidelijk dat padel een sport is die blijft groeien. Of je nu een ervaren speler bent of iemand die de sport wil proberen, het nieuwe centrum zal een plek bieden waar je kunt genieten van deze opwindende sport.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist