Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Talent uit de nationale ploeg – kritiek op de regels

Claudia Fernandez zit niet bij de Spaanse selectie voor de Junior World Cup. Ze speelde in de kwartfinales op de WPT terwijl de Spaanse bond een trainingskamp organiseerde.
De beslissing om haar uit de selectie te halen heeft nu veel kritiek opgeleverd.

Hoewel Claudia Fernandez in aanmerking komt voor selectie en aanvankelijk was opgenomen in de Spaanse selectie voor de Junior World Cup in Paraguay, heeft de FEP, de Spaanse padelfederatie, nu aangekondigd dat een van ‘s werelds meest opmerkelijke talenten op dit moment is verwijderd van deelname.

De reden is dat Fernandez in de kwartfinale stond van de World Padel Tour in Duitsland. Tegelijkertijd had het Spaanse nationale team dit weekend een nationaal teamkamp in Madrid.

De beslissing heeft inmiddels geleid tot heftige reacties van padelvolgers op social media.

Het agentschap van de speler, Goat Sports Management, heeft op haar sociale mediakanalen een verklaring afgegeven over het incident:

“De speler was van plan om deel te nemen aan het trainingskamp na deelname aan de Duitse WPT. Naast Claudia waren er nog andere speelsters die FEP had opgeroepen voor het kamp en die zich hadden ingeschreven voor de WPT-competitie. Alleen Claudia slaagde er echter in om door te dringen tot de ronde van 16, waardoor dit schema crashte”.

Wil verandering zien

Velen vragen nu om een verandering in de Spaanse regels, waarin staat dat het bijwonen van het trainingskamp verplicht was.

“Goat is voorstander van het naleven van regels en hun aanpassing aan vooruitgang en veranderingen in de gereguleerde omgeving. Padel is een sport die snel grote vooruitgang boekt”, schrijft het bedrijf op zijn sociale kanalen.

De post is de hele dag door veel gedeeld en krijgt veel steun van Spaanse volgers van de sport.

Claudia Fernandez maakt deel uit van het Spaanse juniorteam en heeft dit jaar, ondanks haar 17-jarige leeftijd, al verschillende keren de kwartfinales bereikt op de World Padel Tour. Ze staat op nummer 20 in de World Padel Tour ranking en is momenteel gekoppeld aan Victoria Iglesias.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist