Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Spelersvakbond PPA uit kritiek op internationale padelfederatie FIP

De Professional Padel Association (PPA), de vakbond voor padelspelers, heeft vandaag een persbericht uitgebracht waarin het kritiek uit op de Federación Internacional de Padel (FIP). De kritiek richt zich voornamelijk op het management van verschillende FIP-competities, met name het FIP Platinum toernooi in Mexico.

Veranderd format en ongelijk prijzengeld

Volgens de PPA heeft de FIP voor het toernooi verschillende informatie aangekondigd en vervolgens het format veranderd. De spelersvakbond wijst er ook op dat het prijzengeld niet overeenkomt met de reglementen. In het persbericht stelt de PPA: “In de informatie verstrekt door de FIP over de kenmerken van het toernooi, werd een eindloting van 28 paren plus 4 QF vastgesteld; en niet 28 paren plus 4 QF en 2WC, zoals het toernooi uiteindelijk plaatsvindt”.

Daarnaast stelt de PPA dat de verdeling van de prijzen per ronde van het toernooi niet overeenkomt met de FIP-reglementen voor deze doeleinden, niet in overeenstemming met wat is vastgelegd in de technische reglementen van de FIP Tour in artikel 2.13.7. De vakbond benadrukt dat dit geen op zichzelf staand geval is.

Structurele problemen bij verschillende competities

De PPA stelt ook dat er structurele problemen zijn bij verschillende competities. Deze problemen variëren van duidelijke fouten in de ranking met betrekking tot de toekenning van punten op basis van de sportieve resultaten van de spelers, tot annulering van FIP Tour-evenementen zonder voorafgaande kennisgeving. Daarnaast zijn er situaties van niet-betaling of vertraging in de betaling van prijzen door bepaalde promotors van de FIP Tour, evenals ongepast gebruik van de beeldrechten van de spelers.

Oproep tot passende maatregelen

De spelersvakbond roept de FIP op om onmiddellijk passende maatregelen te nemen. “Als gevolg van het bovenstaande, en gezien het feit dat deze bond waarde hecht aan en zich bewust is van het belang van het bestuur van een internationale federatie in de sport, dringt zij er bij de FIP op aan om dringend de passende maatregelen te nemen in coördinatie met de vertegenwoordigende organisaties van de spelers, om een kader van veiligheid te bieden voor de ontwikkeling van competities en de correcte toepassing van de bijbehorende reglementen.”

De PPA benadrukt dat het belangrijk is om de integriteit van de sport te waarborgen en de belangen van de spelers te beschermen. Het is nog onduidelijk hoe de FIP zal reageren op deze kritiek en welke stappen er zullen worden ondernomen om de aangekaarte problemen aan te pakken.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist