Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Spanje verwacht vijf Premier Padel competities in 2024

De sportwereld is constant in beweging en padel, een racketsport die in Spanje enorm populair is, is daar geen uitzondering op. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo zal Spanje in 2024 minstens vijf Premier Padel competities huisvesten. Bovendien zullen de Premier Finals in Barcelona worden gespeeld, wat de stad een belangrijke rol geeft in de wereld van padel.

Padel gaat internationaal

Nog niet zo lang geleden was het ongebruikelijk dat de World Padel Tour buiten de Spaanse grenzen trad. Maar de tijden veranderen en de sport is op weg naar globalisering en internationalisering. Dankzij de overname van de World Padel Tour door Premier Padel en Qatar Sports Investments, zal padel nu zijn volledige potentieel kunnen bereiken en in meer landen en continenten worden gespeeld.

Desondanks blijft Spanje, het grootste padelland ter wereld, een belangrijke rol spelen. Volgens Mundo Deportivo kan Spanje in 2024 rekenen op verschillende Premier Padel toernooien. “Spanje moet het belangrijkste land in de padelwereld blijven en dat zal het ook in 2024 zijn,” zei Luigi Carraro, toen hem gevraagd werd naar de internationalisering van de sport.

Premier Finals in Barcelona

Volgens Mundo Deportivo zal het eerste seizoen van Premier Padel eindigen in Barcelona. Net als de Master Finale van de World Padel Tour zullen de Premier Finals in december in de stad worden gespeeld. Daarnaast behoudt Madrid het succesvolle P1 toernooi dat in september wordt gespeeld in de WiZink Arena.

Andalusië als grote winnaar

Andalusië, een regio in Zuid-Spanje, is de grote winnaar en nieuwkomer op de Premier Padel kalender. Van de vijf wedstrijden die op Spaanse bodem worden gehouden, zullen er twee in deze regio plaatsvinden. Hoewel de exacte locatie nog niet bekend is, zijn Malaga en Sevilla mogelijke kandidaten.

Sevilla, de geboortestad van padel-ster Paquito Navarro, heeft opnieuw interesse getoond in het organiseren van wereldkampioenschap padel nu Premier Padel de organisator is.

De vijfde stad

De vijfde stad die een Premier Padel competitie zal huisvesten, is nog niet bekend. Mogelijke kandidaten zijn Valencia, Valladolid en Bilbao. Valladolid was in het verleden de locatie van een van de meest iconische WPT-toernooien, gehouden op het Plaza Mayor. Hoewel het nog onzeker is of het toernooi op deze locatie zal terugkeren, zou het publiek het enorm missen als het niet op de kalender van 2024 zou staan.

Met deze ontwikkelingen blijft Spanje een belangrijke rol spelen in de wereld van padel, terwijl de sport zich verder uitbreidt naar andere landen en continenten. Het belooft een spannende tijd te worden voor zowel spelers als fans van deze snelgroeiende sport.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist