Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Spanje vermindert Premier Padel toernooien, maar voegt FIP Platinum toe

In een recente aankondiging is gebleken dat Spanje, een land dat vorig jaar nog elf World Padel Tour (WPT) toernooien organiseerde, dit jaar slechts vier Premier Padel toernooien zal huisvesten. Dit nieuws komt na de volledige onthulling van het Premier Padel speelschema voor 2024 in december. Ondanks deze vermindering in Premier Padel evenementen, is er ook goed nieuws: er wordt een extra FIP Platinum toernooi in Spanje georganiseerd.

Veranderingen in het Padel landschap

De Premier Padel kalender voor 2024 heeft in totaal 25 locaties in 18 verschillende landen geselecteerd. Nieuwe toevoegingen aan de lijst zijn Riyad, Genève, Bordeaux en Koeweit. Spanje, dat traditioneel een sterke aanwezigheid heeft in de Padel-wereld, zal vier competities hosten. Twee daarvan zullen plaatsvinden in Andalusië, met Malaga en Sevilla als waarschijnlijke gaststeden, één in Madrid en de Masterfinale in Barcelona.

Opvallend is dat er geen Premier Padel competitie zal plaatsvinden in Menorca, een locatie die de afgelopen jaren een vaste waarde was voor WPT-wedstrijden en de gastheer was van de Master Final 2020.

Menorca verwelkomt FIP Platinum

Hoewel Menorca dit jaar geen Premier Padel competitie zal hosten, zal het eiland niet volledig verstoken blijven van topklasse Padel-actie. De Spaanse Padel Federatie heeft aangekondigd dat er een FIP Platinum evenement zal worden georganiseerd in Menorca.

“Menorca heeft de afgelopen vijf jaar Padel-wedstrijden van het hoogste niveau georganiseerd en dit jaar kon Menorca geen uitzondering zijn op de kalender, maar er moest een evenement komen”, aldus Ramón Morcillo, voorzitter van de Spaanse Padel Federatie.

De organisatie van dit evenement is een gezamenlijke inspanning van de Internationale Padel Federatie, de Spaanse Padel Federatie, de Padel Federatie van de Balearen en Biosport als lokale promotor. Morcillo voegde eraan toe: “We hebben er alle vertrouwen in dat het een succes zal worden, zowel qua organisatie als deelname, net als in het verleden”.

FIP Platinum: een stap onder Premier Padel

FIP Platinum is de wedstrijdcategorie net onder Premier Padel. De kampioenen van deze categorie ontvangen 200 FIP-punten. Het FIP Platinum toernooi in Menorca zal plaatsvinden tussen 20 en 14 oktober.

Hoewel de vermindering van Premier Padel toernooien in Spanje een verlies kan lijken, biedt de toevoeging van een FIP Platinum toernooi nieuwe kansen voor spelers om punten te verdienen en hun vaardigheden te tonen. Het blijft een spannende tijd voor de wereld van Padel, met nieuwe locaties en kansen die zich voortdurend ontvouwen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist