Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Pro Padel League onthult spannende kalender voor 2024

De Pro Padel League (PPL) heeft onlangs haar kalender voor het seizoen 2024 onthuld. Het tweede seizoen van deze professionele Amerikaanse competitie belooft een spannende reeks van zes evenementen, met een totale prijzenpot van een miljoen euro om te verdelen onder de deelnemende spelers.

Padel in de lift in de VS

Padel, een racketsport die zijn oorsprong vindt in Mexico, blijft aan populariteit winnen in de Verenigde Staten. De PPL, die de sport in het land promoot, trapt het seizoen af met twee toernooien in Florida in april. Daarnaast staan er ook evenementen gepland in Californië en New York, de drie staten waar padel momenteel de grootste groei en acceptatie kent.

Teams en spelers om naar uit te kijken

De PPL heeft aangekondigd dat er dit jaar tien teams zullen deelnemen, waaronder enkele van de grootste sterren in de sport. Onder hen zijn Fede Chingotto, Pablo Lima, Juan Martín Díaz, Miguel Lamperti en de tweeling Mapi en Majo Sánchez Alayeto. Met zulke getalenteerde spelers in de mix, belooft het seizoen 2024 een spannende competitie te worden.

De structuur van de competitie

De eerste vier evenementen van de PPL-kalender vormen het reguliere seizoen. De beste acht teams uit deze fase gaan door naar de PPL Cup-finale, die eind november in New York zal plaatsvinden. Het is interessant om te weten dat elke franchisewedstrijd bestaat uit een mannen-, vrouwen- en gemengddubbelwedstrijd, wat zorgt voor een gevarieerd en boeiend spektakel.

Televisieovereenkomsten in de maak

Naast de aankondiging van de kalender, heeft de PPL ook aangegeven dat 2024 een jaar zal zijn vol televisieovereenkomsten. Dit maakt deel uit van hun streven om de zichtbaarheid van de sport wereldwijd uit te breiden. Hoewel er nog geen specifieke details zijn vrijgegeven, is het duidelijk dat de PPL vastbesloten is om padel op de kaart te zetten en een breder publiek te bereiken.

Met een spannende kalender, getalenteerde spelers en de belofte van meer zichtbaarheid voor de sport, belooft 2024 een opwindend jaar te worden voor de Pro Padel League en voor padel-fans over de hele wereld.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist