Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Playtomic neemt Portugese concurrent over – miljoenen opgehaald in laatste financieringsronde

Het Spaanse bedrijf Playtomic heeft Aircourts overgenomen, het toonaangevende Portugese platform voor sportboekingen en clubmanagement.
Het sportreserveringsplatform heeft onlangs €56 miljoen opgehaald in een financieringsronde geleid door GP Bullhound.

Playtomic heeft de overname aangekondigd van zijn Portugese tegenhanger AirCourts, Lda. AirCourt is het toonaangevende Portugese platform voor sportboekingen en clubmanagement. De deal is gesloten voor een niet nader genoemd bedrag.

Met de deal verwacht het Spaanse boekingsplatform de promotie van padel in Europa verder te versterken.

Aircourts werd in 2015 opgericht om de toegang van spelers tot sport te vergemakkelijken. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot de toonaangevende sportboekingsapp in Portugal, die zich richt op tennis en padel en meer dan 350 clubs ondersteunt.

AirCourts oprichter en CEO Andre Duarte zegt:

“Door onze krachten te bundelen, kunnen we de technologie van Playtomic gebruiken om nieuwe oplossingen te bieden die de grootste uitdagingen van onze klanten oplossen. Net als bij AirCourts zit het verbeteren van het leven van clubeigenaren en spelers in het DNA van Playtomic. Dit bevestigt mijn overtuiging dat samenwerking met Playtomic de juiste stap is voor AirCourts, onze medewerkers en, het allerbelangrijkste, onze klanten.”

Het AirCourts team, onder leiding van Andre Duarte en Pedro Pessanha, zal zich bij Playtomic aansluiten en de expansie voortzetten.

Playtomic: “Het zal onze positie versterken”

Playtomic mede-oprichter en co-CEO Felix Ruiz zei:

“De overname van AirCourts is een strategische zet voor Playtomic die onze positie en leiderschap in de Europese tennis- en padelmarkt zal versterken.”

Met de overname van Aircourts zegt Playtomic 87% van de clubs in Portugal te hebben overgenomen. Het Spaanse boekingsbedrijf heeft de afgelopen twee jaar een reeks overnames gedaan van racketsportplatforms,

Het haalde onlangs €56 miljoen op in een financieringsronde geleid door GP Bullhound, de Londense investeringsmaatschappij die een aantal van Europa’s meest spraakmakende startups heeft gefinancierd. Playtomic heeft ongeveer 4.800 clubs in 49 landen en meer dan een miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Match Light '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist