Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Paraguayaanse jeugd bereikt halve finale wereldkampioenschap padel

De jonge padel talenten uit Paraguay hebben een indrukwekkende prestatie geleverd door de halve finale van het wereldkampioenschap jeugd te bereiken. Deze jonge spelers, die deel uitmaken van de NOX Future Academy, hebben hun verhaal gedeeld over hun reis in de sport, hun ervaringen met het verlaten van huis op zo’n jonge leeftijd en hun ontmoeting met hun idool, Agustin Tapia.

Van tennis naar padel

Facu Dehnike (15), Samu Rodriguez (17) en zijn tweelingbroer Sebastian Rodriguez (17) zijn drie van de jonge talenten die zijn gerekruteerd door de onlangs opgerichte NOX Future Academy. Ze begonnen hun sportcarrière met tennis, maar hun nieuwsgierigheid naar padel, een sport die toen nog relatief onbekend was in Paraguay, leidde hen naar de 20×10 padelbaan.

“We speelden tennis en naast de tennisbaan was er een padelbaan. We waren altijd nieuwsgierig wat dat was, omdat het een nieuwe sport voor ons was. Toen begonnen mijn vader en broer te spelen en leerden we padel kennen,” vertelt Samu.

Groei van padel in Paraguay

Padel is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid in Paraguay, vooral na de pandemie. “Er zijn veel leraren en jonge spelers. In Asuncion zie je op elke hoek een baan. Mensen weten meer over padel,” zegt Sebastian. Ondanks zijn jonge leeftijd, merkt ook Facundo deze groei op. “Omdat we grote toernooien spelen, beschouwen veel kinderen ons al als idolen. Ik voel de verantwoordelijkheid om hen te helpen deze kans te krijgen om padel in Paraguay geweldig te maken,” zegt hij.

Deel uitmaken van NOX Future Academy

De NOX Future Academy, onder leiding van directeur Jesus Ballve, heeft zich toegewijd aan de ontwikkeling van junior padel en heeft deze jonge Zuid-Amerikaanse talenten geselecteerd voor haar nieuwste project. “De NOX-vertegenwoordiger in Paraguay hielp ons altijd, gaf ons rackets en we wisten altijd al dat we deel wilden uitmaken van het merk. Kort voordat we van het project wisten, werden we al door NOX gesponsord,” zegt Samu.

Ontmoeting met idool Agustin Tapia

Agustin Tapia, een van de beste padelspelers in de geschiedenis, is het vlaggenschip van NOX. Voor de jonge spelers van de NFA was het een ongelooflijke ervaring om hun idool van dichtbij te zien. “Toen ik hem ontmoette was ik verstijfd en toen hij zei dat hij ons kende kon ik het niet geloven. Agus is mijn idool omdat hij op jonge leeftijd wereldkampioen is geworden en ik denk dat hij binnenkort nummer één zal zijn,” zegt Facu.

Weg van huis

Hoewel het verlaten van huis op zo’n jonge leeftijd een uitdaging kan zijn, zeggen de drie tienertalenten dat de ervaring hen dichter bij elkaar heeft gebracht. “We waren eerst vrienden, maar nu zijn we als broers. Voorheen waren we met z’n tweeën. Nu zijn we met z’n drieën. Op de academie noemen ze ons al drielingen,” lacht Sebastian.

Facu voegt eraan toe: “Paula, Pablo, Jesús en María zijn geweldige mensen, net als alle kinderen in het huis. Ik denk dat we in uitstekende handen zijn met hen die elke dag voor ons zorgen en ons helpen.”

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist