Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Padellegende Juan Martin Díaz zwaait af, maar blijft betrokken bij de sport

Na een indrukwekkende carrière van 30 jaar, waarvan bijna de helft als nummer één van de wereld, heeft padelgrootheid Juan Martin Díaz besloten zijn racket aan de wilgen te hangen. De 48-jarige Spanjaard, die een onuitwisbare stempel op de sport heeft gedrukt, legt in een interview met de Spaanse krant Marca uit waarom hij deze beslissing heeft genomen.

De passie voor padel

“Ik ben 48 en alles doet pijn als ik opsta. Het is niet meer zoals vroeger,” vertelt Díaz aan Marca. “Ik heb nooit padel gespeeld voor het geld of de eer. Het was mijn passie, mijn hobby, mijn sport en mijn werk. Ik realiseerde me niet eens wanneer het een baan werd. Ik ging naar school en reisde van woensdag tot zondag. Het was normaal voor mij.”

Hoewel hij zijn professionele carrière beëindigt, is Díaz niet van plan de sport volledig achter zich te laten. “Ik stop met professioneel padel, maar ik blijf padel spelen. Ik heb een project in Miami genaamd Reserve om de sport daar te helpen groeien. Het is een uitdaging, maar padel moet de Amerikaanse markt op.”

De volgende stap: padel in de VS

Na zijn afscheid van de professionele tour eind november, was Díaz al snel weer op de baan te vinden. Hij nam deel aan de Hexagon Cup met Paquito Navarro en Momo Gonzalez. “Dit is een cadeau voor mij. Om in Madrid te spelen met mijn mensen, in mijn huis en in zo’n mooi toernooi is geweldig. Ik speelde rustig, hoewel ik van tevoren nerveus was.”

De volgende uitdaging voor Díaz ligt in de Verenigde Staten, waar hij de sport wil helpen groeien. “Ik ben naar Miami verhuisd en heb een project om de sport daar te helpen groeien. Het is een moeilijke uitdaging omdat ik mijn hele familie daar naartoe breng, maar padel moet de Amerikaanse markt op.”

Naast zijn werk om padel in de VS te promoten, zal Díaz ook blijven spelen in de Noord-Amerikaanse “Pro Padel League”. “Ik train nog steeds bijna op dezelfde manier als vroeger, hoewel het in Miami moeilijker is omdat er niet zoveel faciliteiten zijn.”

Een blijvende erfenis

Hoewel hij zijn professionele carrière beëindigt, zal de invloed van Díaz op de padelsport nog lang voelbaar blijven. Met zijn passie, toewijding en ongeëvenaarde vaardigheden heeft hij de sport naar een hoger niveau getild en een nieuwe generatie spelers geïnspireerd. En hoewel hij de professionele tour verlaat, is het duidelijk dat zijn liefde voor de sport onverminderd blijft. Met zijn nieuwe project in Miami zal hij ongetwijfeld blijven bijdragen aan de groei en ontwikkeling van padel, zowel in de VS als wereldwijd.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Pro '24 Padel Racket

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist