Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Padel in de VS: Een Snelgroeiende Sport Met Sterren in de Schijnwerpers

Padel, een sport die zijn oorsprong vindt in Mexico, is in de Verenigde Staten sneller aan het groeien dan ooit tevoren. De Pro Padel League (PPL), het belangrijkste circuit van het land, trekt steeds meer de aandacht van grote sterren. De Flowrida Goats, een van de deelnemende franchises, hebben aangekondigd Gemma Triay en Victor Ruiz, twee topspelers, te contracteren.

De Opkomst van Padel in de VS

Padel, een mix van tennis en squash, is een sport die in de VS snel aan populariteit wint. Volgens de USA Padel Association, is het aantal padelspelers in de VS in de afgelopen vijf jaar met meer dan 50% gestegen. Deze groei wordt aangedreven door de toegenomen zichtbaarheid van de sport op televisie en sociale media, evenals de groeiende interesse van beroemdheden en professionele atleten.

De Pro Padel League: Een Platform voor Sterren

De Pro Padel League, die dit jaar 10 teams zal hebben die deelnemen aan de 6 evenementen op de officiële kalender, is een belangrijk platform voor de sport in de VS. De Flowrida Goats, een van de deelnemende teams, hebben onlangs aangekondigd dat ze Gemma Triay, voormalig nummer 1 van de wereld, en Victor Ruiz, momenteel 16e op de FIP-ranglijst, hebben gecontracteerd.

Deze aankondiging volgt op de eerdere onthulling dat de Goats in januari al Aranzazu Osoro, de Sánchez Alayeto-tweeling, Pablo Lima en Pablo Lijó hadden aangekondigd. Met deze sterke selectie profileren de Goats zich als sterke kanshebbers voor de titel.

De Impact van Sterren op de Sport

De betrokkenheid van topspelers zoals Triay en Ruiz bij de PPL is een belangrijke factor in de groeiende populariteit van padel in de VS. Hun aanwezigheid trekt niet alleen meer kijkers naar de sport, maar inspireert ook jonge spelers om de sport te proberen.

Volgens World Padel Tour, is de betrokkenheid van professionele spelers bij lokale competities een belangrijke factor in de groei van de sport wereldwijd. Het biedt jonge spelers de kans om te leren van de besten en stimuleert de ontwikkeling van de sport op alle niveaus.

Conclusie

De snelle groei van padel in de VS is een spannende ontwikkeling voor de sport. Met de betrokkenheid van topspelers en de groeiende zichtbaarheid van de Pro Padel League, lijkt de toekomst van padel in de VS rooskleurig. Het is een sport die zowel spelers als toeschouwers boeit, en met de voortdurende groei en ontwikkeling, is het duidelijk dat padel een blijvende impact zal hebben op het Amerikaanse sportlandschap.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist