Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Padel in de VS: De visie van Marcos del Pilar

Padel, een racketsport die wereldwijd aan populariteit wint, is ook in de Verenigde Staten aan een opmars bezig. Een van de drijvende krachten achter deze groei is Marcos del Pilar, een voormalig professioneel tennis- en padelspeler en coach, die nu als consultant en investeerder actief is in de padelindustrie.

De groei van padel in de VS

In een recent interview met Padel Alto deelde del Pilar zijn inzichten over de groei en het potentieel van padel in de VS. Hij benadrukte dat de sport nog veel ruimte heeft om te groeien, ondanks de reeds gemaakte vooruitgang. Del Pilar, die eigenaar was van vijf tennis- en padellocaties in Spanje en als consultant heeft bijgedragen aan de implementatie van padel in meer dan 12 landen, is ervan overtuigd dat padel een positieve impact kan hebben op de wereld.

“Ik heb er altijd van gedroomd om een geheel nieuwe industrie op te bouwen in de Verenigde Staten. Ik wilde altijd al een impact hebben op de padelwereld en een nalatenschap achterlaten. Ik geloof echt dat we met padel een betere wereld kunnen opbouwen en ik doe elke dag mijn best om plezier en opwinding voor de sport te verspreiden en tegelijkertijd een nieuw ecosysteem met veel nieuwe kansen voor iedereen te creëren,” zei del Pilar.

De toekomst van padel in de VS

Volgens een recente voorspelling van Monitor Deloitte zal het aantal padelbanen wereldwijd tegen 2026 meer dan verdubbelen tot ongeveer 85.000. Del Pilar is ervan overtuigd dat de VS een belangrijke rol zal spelen in deze groei. Hij voorspelt dat het aantal padelbanen in de VS volgend jaar zal verdubbelen en dat de populariteit van de sport zal blijven groeien.

“Het potentieel in de VS is enorm en we verwachten meer dan 20.000 velden en 15 miljoen spelers in 2030. We zijn erg gefocust op het laten groeien van deelname in het hele land en het creëren van een ecosysteem voor investeerders om meer velden te bouwen en succes te boeken door padel te implementeren in honderden Amerikaanse locaties,” zei del Pilar.

De rol van de Pro Padel League

De Pro Padel League (PPL) speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de sport in de VS. Na een succesvol eerste seizoen, waarin de belangstelling voor de competitie explosief steeg, zullen volgend seizoen wereldsterren als Fede Chingotto, Maxi Sanchez, Lucia Sainz, Miguel Lamperti, Virginia Riera en Claudia Jensen meespelen.

“Naar mijn bescheiden mening is de Pro Padel League de perfecte benadering voor padel volgens het Amerikaanse businessmodel. Wij waren de eersten die een dergelijk concept in onze sport hebben opgezet: Een Padel Team competitie gebaseerd op een franchise model zoals andere grote competities in de VS,” zei del Pilar.

De toekomst van padel in de VS

Del Pilar is optimistisch over de toekomst van padel in de VS. Hij gelooft dat de sport een enorme groei zal doormaken en dat dit de regels van de sport wereldwijd zal veranderen. Hij benadrukt het belang van het aantrekken van spelers zonder ervaring in de racketsport en het bieden van een geweldige ervaring om hen te betrekken bij de sport.

“We hebben jarenlang hard gewerkt om de basis te leggen voor duurzame ontwikkeling door de juiste kaart van allianties en de paraplu te creëren om padel naar het volgende niveau te brengen in Noord-Amerika. We zijn ongelooflijk enthousiast en gemotiveerd om zowel faciliteiten, spelers, coaches en instellingen naar een ongekende groei te leiden totdat we onze verwachtingen van 10.000+ banen en meer dan 15 miljoen spelers in 2030 hebben bereikt,” zei del Pilar.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist