Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Orkaan Otis dwingt Premier Padel tot annulering van groot evenement in Acapulco

De wereld van padel is in de greep van een onverwachte wending. Premier Padel, de organisatie achter enkele van de grootste internationale padeltoernooien, heeft aangekondigd dat het aankomende grote evenement in Acapulco, Mexico, niet doorgaat. De reden? Orkaan Otis, die Mexico de afgelopen week in zijn greep hield en een spoor van verwoesting achterliet.

De verwoestende impact van Orkaan Otis

Orkaan Otis heeft Mexico de afgelopen week flink opgeschud. Met windsnelheden die piekten op 73,8 meter per seconde, heeft de orkaan vooral de kust van Acapulco hard getroffen. Hoewel de orkaan inmiddels is afgezwakt, zijn de gevolgen nog steeds voelbaar. Volgens de gouverneur van de staat Guerrero zijn er minstens 45 mensen omgekomen en worden er nog 47 mensen vermist.

Annulering van het Premier Padel evenement

Het aankomende Premier Padel evenement, dat gepland stond van 27 november tot 3 december in Acapulco, is nu geannuleerd. De organisatie heeft deze beslissing genomen na overleg met de spelers. Dit betekent dat het laatste grote evenement van Premier Padel voor dit jaar niet doorgaat. Het laatste evenement op de kalender is nu het Milan P1 evenement, dat van 4 tot 10 december plaatsvindt.

Plannen voor de toekomst

Volgens bronnen in de Spaanse krant Mundo Deportivo overweegt Premier Padel om het geannuleerde evenement in Mexico te verplaatsen naar januari 2024, voorafgaand aan de start van de kalender van 2024. Dit is echter nog niet bevestigd. Eerder dit jaar moest Premier Padel ook al het P1-evenement in Egypte annuleren vanwege de onrust in Israël en Palestina.

De groei van Premier Padel

Ondanks deze tegenslagen heeft Premier Padel dit jaar vijf succesvolle toernooien georganiseerd. De organisatie heeft dit jaar ook de World Padel Tour overgenomen en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Volgend jaar staan er maar liefst 24 toernooien gepland over de hele wereld. Hoewel de annulering van het evenement in Acapulco een teleurstelling is, blijft Premier Padel zich inzetten voor de groei en popularisering van de sport.

De impact van Orkaan Otis op Mexico is een tragische herinnering aan de kracht van de natuur. Terwijl het land zich herstelt, blijft de wereld van padel zich aanpassen en vooruitkijken naar een betere toekomst.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist