Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Oranje maakt volop indruk op WK Senioren met padelprestaties

Ze zijn inmiddels teruggekeerd naar Nederland. De 24 seniorpadellers en hun staf waren vorige week zeer actief op het WK in het Spaanse La Nucia. De prestaties waren opmerkelijk: de vrouwen eindigden heel knap als vierde van de wereld, terwijl de mannen, ver boven verwachting, een zesde plaats behaalden. De bondscoaches Ruud van Hees en Ivo van Dijk kijken dan ook met grote tevredenheid terug. “Deze resultaten hebben zeker indruk gemaakt op de andere landen tijdens het WK.”

Van 15 tot en met 20 april werd het WK voor senioren gehouden. Bij de mannen deden 24 landen mee en bij de vrouwen twintig, allemaal in de categorieën 35+, 40+, 45+, 50+ en 55+.

Schitterende prestaties

Ruud en Ivo hadden van tevoren besloten om de coachingstaken te verdelen: Ruud zou de mannen coachen en Ivo de vrouwen. Het speelschema pakte echter zo uit dat de dames in de ochtend speelden en de heren in de middag, waardoor beide coaches samenwerkten. “Bij de dames waren er enkele blessures waardoor we onze verwachtingen bijstelden. Maar ze hebben het fantastisch opgepakt en iedereen speelde haar rol perfect. In de groepsfase versloegen we Finland en Portugal. Vervolgens elimineerden we Zweden in de kwartfinale, leerden veel van Spanje in de halve finale en speelden sterk tegen Italië in de strijd om de derde plaats. We waren heel dichtbij, maar verloren toch. Uiteindelijk werden we vierde van de wereld. Een geweldige prestatie,” vertelt een zeer tevreden Ivo.

Uitstekende resultaten

Ruud blikt eveneens positief terug op de prestaties van de heren. Er was een stille hoop op directe kwalificatie voor het WK van 2026, maar ze behaalden een indrukwekkende zesde plaats. “Bij de heren speelden we kwalificatiewedstrijden in het weekend, omdat we er in 2022 in Las Vegas niet bij waren. We versloegen Oostenrijk en Litouwen in die wedstrijden. In de groepsfase troffen we België en Portugal, die we beide versloegen, en vervolgens speelden we tegen Zweden. We stonden 2-0 voor, maar verloren nipt.” “Daarna versloegen we Chili, een bekend padelland, met 5-0. Dat was echt een fantastische prestatie en we speelden geweldig padel. In de strijd om de vijfde plek troffen we Italië. We waren niet kansloos, maar verloren toch. Zo eindigden we als zesde van de wereld. Meer dan goed. Fantastisch!”

Grote indruk gemaakt

Voor Ruud, Ivo en het team voelde het bijna alsof Oranje bovenaan stond. “Zowel bij de heren als de dames zijn we nu direct geplaatst voor het volgende WK. Dat betekent geen kwalificaties meer. Met ons spel en onze prestaties hebben we indruk gemaakt op de internationale padelwereld. Onze prestaties hebben echt indruk gemaakt,” zeggen de bondscoaches opgetogen.

Alsof dat nog niet genoeg was, stonden de Nederlandse seniorpadellers ook vier keer op het podium in het dubbelspeltoernooi. In de 55+ categorie wonnen Mirjam van Roer en Jacqueline van Wijk het zilver, terwijl Nicole Simon en Mirjam Swarte het brons pakten. Gabriëlla van der Willige en Dido Blonk behaalden brons in de 35+. Tot slot wonnen Frank van den Heuvel en Marcel Bogaart het zilver in de 50+ categorie.

Prachtige week “We hebben met Oranje geschiedenis geschreven. Dit is ongekend. Het is zo goed voor de uitstraling van het Nederlandse seniorenpadel. We hebben echt genoten en zijn heel blij. Het was een prachtige week,” besluiten de bonds

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist