Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Nadal plant comeback in Brisbane 2024 na zware blessure

De wereld van het tennis kijkt uit naar de terugkeer van Rafael Nadal, de Spaanse tennislegende, die aankondigde dat hij in januari 2024 weer op de velden zal verschijnen tijdens het toernooi van Brisbane. Op 37-jarige leeftijd heeft Nadal toegegeven dat het herstel van zijn blessure, opgelopen tijdens de Australian Open, een zware strijd is geweest. Er waren momenten waarop hij twijfelde of hij ooit weer zou kunnen spelen.

De mogelijke laatste seizoen van Nadal

Nadal heeft aangegeven dat hij de mogelijkheid openhoudt om ook na 2024 te blijven spelen, maar hij heeft ook gesuggereerd dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn. “Ik heb het niet verdiend om mijn sportcarrière in een perskamer te beëindigen,” zei Nadal. “Daarom heb ik de hoop levend gehouden, ondanks twijfels, goede en slechte momenten, maar altijd omringd door de juiste mensen”.

De tennisser uit Manacor benadrukte dat de wens van zijn fans om hem te zien spelen een van zijn grootste motivaties is geweest om door te gaan. “Het verlangen van de mensen die me willen zien spelen, heeft invloed op mij,” zei hij.

Brisbane International: De comeback van Nadal

Het Brisbane International, dat gepland staat van 31 december 2023 tot 7 januari 2024, is een van de meest verwachte evenementen in de tenniswereld. Nadal, die bijna een jaar niet in actie is geweest (zijn laatste officiële wedstrijd was op 18 januari 2023 tijdens de Australian Open), komt momenteel binnen op de ATP-ranglijst onder de 600. Hij hoopt dat Brisbane als voorbereiding dient op de Australian Open van 2024.

Ondanks zijn langdurige blessure en afwezigheid, is er hoop voor de Mallorcaan. De bookmakers in Spanje wijzen hem aan als de vijfde favoriet voor de Australian Open 2024 – mannen. Er zijn echter vier kandidaten met betere kansen en mogelijkheden: Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner en Daniil Medvedev.

Nadal’s nalatenschap in de tennisgeschiedenis

Nadal is een van de grootste tennissers in de geschiedenis en zijn pensionering zou een groot verlies voor de sport zijn. In zijn indrukwekkende carrière heeft Nadal 22 Grand Slam-titels gewonnen en is hij de onbetwiste koning van Roland Garros met 14 titels. Hij is de op één na meest gelauwerde tennisspeler in de geschiedenis, achter Novak Djokovic, die 23 titels heeft.

De Spaanse tennisser heeft ook 14 Roland Garros, twee Wimbledon, twee Australian Opens en vier US Opens gewonnen. Daarnaast heeft hij 36 Masters 1000, 22 ATP Tour 500 en 10 ATP Tour 250 gewonnen.

Ondanks zijn aanstaande pensionering laat hij een erfenis na van 92 individuele titels, waaronder Grand Slams, Masters 1000 en andere, die bijdragen aan meer dan 100 titels als Davis Cup en teamtitels worden meegerekend.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist