Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Locaties voor Premier Padel 2024 in Spanje onthuld

In de laatste maand van 2023 werd de Premier Padel kalender voor het seizoen 2024 bekendgemaakt. Hoewel de kalender 25 locaties in 18 verschillende landen bevatte, waren er twee competities in Andalusië, Zuid-Spanje, waarvan de locaties nog niet waren bevestigd. Nu heeft Premier Padel de locaties voor deze twee toernooien onthuld, en het zijn verrassende keuzes die terugkeren op de kalender.

Wereldwijde locaties voor Premier Padel 2024

De Premier Padel kalender voor 2024 is een wereldwijde tour, met wedstrijden die plaatsvinden in steden variërend van Riyad in Saoedi-Arabië tot Genève in Zwitserland, Bordeaux in Frankrijk en Koeweit. Het seizoen begint eind februari in Riyad en eindigt met de Masterfinale in Barcelona, Spanje.

Deze wereldwijde tour is een teken van de groeiende populariteit van padel, een racketsport die elementen van tennis en squash combineert. Met de toevoeging van nieuwe locaties zoals Riyad en Koeweit, is het duidelijk dat de sport zich blijft uitbreiden naar nieuwe markten en een steeds groter publiek aantrekt.

Terugkeer naar klassieke locaties in Spanje

Hoewel de wereldwijde expansie van padel indrukwekkend is, blijft Spanje het hart van de sport. Het was dan ook een verrassing toen de oorspronkelijke kalender twee competities in Andalusië aankondigde zonder bevestigde locaties. Nu heeft Premier Padel de locaties voor deze toernooien onthuld, en het zijn twee klassieke locaties die terugkeren op de kalender.

Het eerste toernooi, een P2-evenement, wordt gespeeld in het La Cartuja Stadion in Sevilla. Dit stadion is een iconische locatie in de wereld van padel en is de thuisbasis van topatleten zoals Paquito Navarro en Victoria Iglesias. Na een paar jaar afwezigheid op de World Padel Tour (WPT) kalender, is het een welkome terugkeer voor dit geliefde stadion. De wedstrijd vindt plaats tussen 29 april en 5 mei.

Het tweede toernooi, een P1-evenement, wordt gehouden in het José María Martín Carpena Sportpaleis in Malaga. Dit is dezelfde locatie waar de World Padel Tour de afgelopen jaren wedstrijden heeft georganiseerd. Het toernooi vindt plaats tussen 8 en 14 juli.

Deze terugkeer naar klassieke locaties in Spanje is een teken van respect voor de geschiedenis en traditie van padel in het land. Het is ook een kans voor fans om enkele van de beste spelers ter wereld te zien strijden op historische locaties.

Conclusie

Met de onthulling van de locaties voor de twee Spaanse toernooien is de Premier Padel kalender voor 2024 nu compleet. Het belooft een spannend jaar te worden voor de sport, met wedstrijden op nieuwe locaties over de hele wereld en een terugkeer naar geliefde locaties in Spanje. Fans van padel kunnen zich verheugen op een seizoen vol actie en drama.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist