Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Las Heras over haar herstel “Beter goed dan snel”

Barbara Las Heras raakte in maart geblesseerd op het veld en heeft sindsdien niet meer kunnen meedoen. Nu vertelt de speelster aan de Spaanse krant Relevo over de blessurepauze en haar toekomstige comeback.

Tijdens een wedstrijd tegen Virginia Riera en Tamara Icardo dit voorjaar moest Bárbara Las Heras opgeven vanwege een blessure aan haar rechterknie.

De 29-jarige speelster voorspelde het slechte nieuws toen al: “Er bestaat geen twijfel over de voorste kruisbandblessure in mijn rechterknie, die me een tijdje uit de competitie zal houden,” zei ze.

Toen eenmaal was bevestigd dat Las Heras de ACL in haar rechterknie had gescheurd, moest ze in mei een operatie ondergaan, die volgens de speelster succesvol was.

Barbara Las Heras vertelt nu aan de Spaanse krant Relevo over de tijd na de blessure:

“Het meest uitdagende moment was toen ik geblesseerd raakte; ik wist vanaf het eerste moment dat ik iets ernstigs had. Toen ik de baan verliet en de fysiotherapeut een test deed, werd bevestigd wat ik al dacht. Op weg naar het ziekenhuis, in de ambulance, belde ik mijn familie om het te vertellen en toen stortte ik in. Die dag kon ik mijn emoties niet onder controle houden; ik maakte grapjes met de verpleegster en begon te huilen”.

Het is bijna een half jaar geleden sinds de blessure en Las Heras is herstellende. Ze zegt dat het een vreemd gevoel was om weer op de baan te zijn:

“Ik ben aan het herstellen, vier maanden na de operatie. Gisteren stapte ik voor het eerst de baan op en trok ik mijn padelschoenen weer aan, en ik moet zeggen dat het een vreemd gevoel was. Het was moeilijk om zelfs maar op het gras te stappen, maar je waardeert ze heel erg als je in een situatie als deze zit. Het was een enorm plezier”.

Ze vervolgt:

“Nu zie ik dat ik meer dingen kan doen, maar ik kan dingen niet overhaasten. Ik ben hier nu vier maanden en ik leef een normaal leven, maar ik kan niet sporten of aan wedstrijden meedoen. Het is een tijd waarin ik het rustiger aan moet doen”.

Hopen op een comeback volgend seizoen

De wereldspeler gelooft in een comeback aan het begin van volgend seizoen:

“Over een maand wil ik graag actiever zijn op het veld, maar ik kan niet zeggen wanneer ik ongeveer terugkom. Ik heb me gerealiseerd dat het beter is om het goed te doen dan snel. Ik ga het niet riskeren door te proberen sneller terug te komen. Ik zal waarschijnlijk aan het begin van het volgende seizoen terug zijn.

Voor de blessure deelde Barbara Las Heras het veld met Veronica Virseda, die na het incident met verschillende speelsters samenspeelde omdat ze geen partner had. Begin juni speelde ze samen met Claudia Jensen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist