Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Juan Martin Díaz neemt afscheid van professioneel padel

De 14 opeenvolgende jaren nummer één van de wereld, Juan Martin Díaz, heeft besloten om zijn racket aan het einde van het seizoen 2023 aan de wilgen te hangen, zo blijkt uit een exclusief interview met Mundo Deportivo.

De Argentijnse padellegende Juan Martin Díaz heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het huidige seizoen met pensioen gaat. Hiermee sluit hij een opmerkelijke reis van 30 jaar binnen het professionele padelcircuit af.

De “Meester van de Reflexen” neemt op 48-jarige leeftijd afscheid van de velden en sluit daarmee een vruchtbare professionele carrière af die hem tot een icoon van de sport maakte.

“Tot het einde van dit jaar, onvoorziene omstandigheden daargelaten, zal ik blijven spelen. Daarna niet meer. Verder zal ik er alles aan doen om dat wel te doen, want er zit me altijd wel iets dwars en ik denk dat dat is wat me frustreert op het veld, of het nu bij mezelf is of bij mijn partner – de frustratie dat ik niet kan presteren zoals ik dat wil. Als dat me overweldigt, is het voorbij,” deelde Juan Martin in een interview met Mundo Deportivo.

De speler, geboren in Mar del Plata, Argentinië, stond bijna 14 jaar op rij bovenaan de wereldranglijst en vormde een onoverwinnelijk partnerschap met de “Boss”, Fernando Belasteguín.

Zijn snelle en agressieve padelstijl werd een maatstaf voor veel hedendaagse spelers die hem als hun rolmodel zagen.

“Ik verhuis naar Miami

Hoewel Juan Martin zich terugtrekt uit de competitie, blijft hij betrokken bij de padelgemeenschap en neemt hij een andere rol aan. De Argentijn is onthuld als de nieuwe strategisch adviseur voor een van de franchises in de Noord-Amerikaanse PPL, de New York Atlantics, en zal verhuizen naar Miami om deel te nemen aan een project genaamd Reserve Padel.

“Ik ga naar Miami. Ik ben een paar dagen geleden naar Miami verhuisd om deel uit te maken van Reserve Padel, een project dat wordt geleid door Wayne Boich, die ik al meer dan tien jaar ken. Het was voor mij het juiste moment om een bijdrage te leveren in zo’n belangrijk land”, aldus de Argentijnse legende.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist