Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Jon Sanz spreekt zich uit over nieuwe ranglijst Premier Padel

De wereld van padel is in beroering door de recente introductie van een nieuwe wereldranglijst. Deze ranglijst, beheerd door de Internationale Padel Federatie (FIP), is voornamelijk gebaseerd op de nieuw geïntroduceerde Premier Padel tour en andere FIP-evenementen. De veranderingen hebben echter ook gevolgen voor de posities van spelers op de ranglijst, met wereldster Jon Sanz als een van de meest opvallende voorbeelden.

Jon Sanz zakt twaalf plaatsen

Jon Sanz, een van de meest gerespecteerde spelers in de padelwereld, heeft een aanzienlijke daling op de nieuwe ranglijst ervaren. Hij is maar liefst twaalf plaatsen gezakt, van de 10e naar de 22e plaats. Deze verandering heeft hem en zijn partner Coki Nieto uit de top acht gehaald, een positie die ze vorig jaar nog hadden weten te behouden.

In een recent interview met Mundo Deportivo sprak Sanz zich uit over de situatie. “De verandering in de ranglijst raakt mij. Ik ben de speler die het meest getroffen is. Het is iets dat we moeten accepteren, maar het heeft ons uit de top acht gehaald. We moeten klimmen en het doel is om in de Masters te staan,” vertelde hij.

Onredelijke veranderingen?

Sanz uitte ook zijn ongenoegen over de manier waarop de nieuwe ranglijst is samengesteld. Volgens hem is het onredelijk dat toernooien vanaf 2022 worden meegeteld. “Het kan niet zo zijn dat toernooien vanaf 2022 worden meegeteld, dat vind ik compleet onredelijk. Nadat we ons realiseerden dat de toernooien uit 2023 pas in september waardig waren. Het is niet eerlijk, maar we moeten het accepteren,” zei hij.

Deze uitspraken van Sanz weerspiegelen de ontevredenheid van veel spelers over de nieuwe ranglijst. De veranderingen lijken vooral de gevestigde spelers te treffen, terwijl nieuwkomers mogelijk profiteren van de nieuwe regels.

De weg vooruit

Ondanks de tegenslagen beginnen Jon Sanz en Coki Nieto het nieuwe seizoen als het negende geplaatste koppel. Ze zijn vastbesloten om hun positie op de ranglijst te verbeteren en hun doel om in de Masters te staan te bereiken. “We moeten klimmen,” zegt Sanz, een uitspraak die zijn vastberadenheid en vechtlust onderstreept.

De nieuwe ranglijst heeft ongetwijfeld voor opschudding gezorgd in de wereld van padel. Het is nu aan de spelers om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit en hun spel naar een hoger niveau te tillen. Voor spelers als Jon Sanz betekent dit een extra uitdaging, maar ook een kans om hun vastberadenheid en talent te tonen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Pro '24 Padel Racket

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist