Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

ITF ontkent 'vijandige overname' van padel te midden van juridische dreiging van FIP


ITF ontkent “vijandige overname” van padel te midden van juridische dreiging van FIP

De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft een poging tot “vijandige overname” van de internationale racketsport, padel, ontkend nadat het bestuursorgaan van de sport had gedreigd met een juridische optreden tegen hen.

Wat is er gebeurd?

Op woensdag beweerde de International Padel Federation (FIP) dat de ITF probeerde de controle over de sport over te nemen en daarbij “de FIP had omzeild” in haar pogingen om dit te doen. FIP-president Juan Carlos Gomez verklaarde dat de organisatie voorbereidingen trof om juridische stappen te ondernemen tegen de ITF als ze weigerden de rechten en het gezag van de FIP te respecteren.

De ITF heeft dergelijke beschuldigingen echter ontkend en heeft een verklaring vrijgegeven waarin wordt beweerd dat ze altijd de autonomie van de FIP hebben gerespecteerd en dat alle acties van de ITF in het beste belang van de padelsport zijn geweest.

Achtergrond van het geschil

Het geschil tussen de twee organisaties lijkt te zijn ontstaan over de lancering door de ITF van de World Padel Tour in 2019, wat volgens de FIP gebeurde zonder eerst met hen te overleggen. De FIP beweerde verder dat de ITF probeerde de sport tegen een veel lager tarief op de markt te brengen dan de FIP aanrekende.

De ITF heeft echter volgehouden dat de lancering van de World Padel Tour in het belang was van de ontwikkeling van de padelsport en herhaalde haar respect voor de autonomie van de FIP. Het verklaarde verder dat de ITF bereid is om samen te werken met de FIP en te onderhandelen over een oplossing voor het probleem.

Wat nu?

Het valt nog te bezien of de ITF en de FIP tot een regeling kunnen komen over het huidige conflict of dat de FIP juridische stappen zal ondernemen tegen de ITF die dreigt.

In ieder geval is het waarschijnlijk dat het lot van de internationale racketsport padel zal afhangen van de uitkomst van het huidige meningsverschil tussen de ITF en de FIP.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Match Light '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist