Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Instantpadel: De revolutie in de wereld van padelbanen

Instantpadel, een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van padelbanen, heeft sinds de oprichting in 2021 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft zijn unieke padelbanen geïnstalleerd op diverse locaties over de hele wereld, van luxe resorts tot winkelcentra. In een exclusief interview met Padel Alto, deelt CEO en medeoprichter Christoffer Granfelt zijn visie op de toekomst van het bedrijf en de unieke mogelijkheden van hun padelbanen.

De unieke aanpak van Instantpadel

Instantpadel heeft een unieke aanpak voor de installatie van padelbanen. In plaats van het traditionele glazen paneel dat ongeveer 250 kilo weegt, gebruikt het bedrijf polycarbonaat dat slechts ongeveer 100 kilo weegt. Dit maakt de installatie van de banen veel eenvoudiger en sneller. Bovendien gebruikt het bedrijf een speciale sportvloer van de Amerikaanse fabrikant Versacourt, wat de installatie nog verder vereenvoudigt.

“Er zijn veel plaatsen in de wereld waar je om verschillende redenen geen traditionele padelbanen wilt, kunt of mag aanleggen, en dat is waar Instantpadel om de hoek komt kijken,” zegt Granfelt. “Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit recreatieve spelers die padel voor hun plezier willen spelen. We hebben absoluut niet de ambitie om vergeleken te worden met een traditionele baan voor de wereldelite, maar we bieden graag een baan die goed genoeg is voor alle enthousiaste amateurs die er zijn.”

De groei van Instantpadel

Instantpadel begon in Zweden in 2021 en groeide snel. Een van de eerste klanten was een van de grootste vastgoedbedrijven in Scandinavië, die de voordelen van Instantpadel direct inzag. “Ze kochten verschillende banen die ze vervolgens opbouwden in verschillende woonwijken in Zweden, met als voordeel dat ze de bewoners een kans konden bieden om de sport uit te proberen, wat weer leidde tot het motto van het vastgoedbedrijf: deel uitmaken van het creëren van een veilige, sociale en actieve omgeving,” zegt Granfelt.

Na de lancering in Zweden kwam het bedrijf in contact met de Engelse padelexploitant Game4Padel, die precies zocht naar wat Instantpadel kon bieden. “In slechts drie weken werden we goedgekeurd door Westfield. Vervolgens lanceerden we Instantpadel in Groot-Brittannië samen met Game4Padel. Sir Andy Murray en verschillende topspelers en andere beroemdheden waren erbij. Gedurende de drie dagen waren er ongeveer 300.000 tot 400.000 bezoekers in het winkelcentrum. Het was een enorm succes en een wereldwijde verspreiding, deels vanwege de unieke locatie en ook omdat er zoveel interessante mensen waren die de media wilden interviewen,” zegt Granfelt.

De toekomst van Instantpadel

Instantpadel heeft sindsdien niet stilgezeten. Het bedrijf heeft inmiddels ongeveer 150 banen geïnstalleerd in 17 landen. “We willen altijd toegankelijk zijn en overal ter wereld een baan naartoe kunnen sturen. We hebben bijvoorbeeld verschillende banen in Australië, Koeweit en nu ook in Jeddah, Saudi-Arabië. Binnenkort ook in de Verenigde Staten, maar we maken ons wel los van de wereldwijde spreiding van banen, met op welke markten we ons willen richten en natuurlijk de timing hiervan, maar deze agenda verandert voortdurend, gezien hoe snel de sport zich ontwikkelt,” zegt Granfelt.

Granfelt benadrukt dat het belangrijkste verkoopargument van Instantpadel is dat je niet zoveel toestemming of grondwerk nodig hebt. “Een Instantpadel baan is iets duurder dan een traditionele baan vanwege het polycarbonaat dat vier keer zo duur is. Ik moet klanten dagelijks wijzen op het belang om de aankoop van banen te vergelijken met de kosten van grondwerk inclusief alle verschillende kosten rondom het project. Dit is vooral een probleem in de nieuwe markten, omdat klanten nog niet het hele plaatje begrijpen, wat heel begrijpelijk is,” zegt hij.

Instantpadel kijkt nu naar de toekomst en wil banen blijven leveren op nieuwe plaatsen en nieuwe markten aanboren. “We zijn niet op de markt om goedkoper te zijn. Wij zijn de slimmere oplossing voor de juiste doelgroep, aangezien een Instantpadel court niet zoveel vergunningen nodig heeft of geen groot grondwerk vereist,” concludeert Granfelt.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist