Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Fernando Belasteguín mist opnieuw WPT-toernooi door blessure

De wereld van het professionele padel is in beroering door het nieuws dat Fernando Belasteguín, een van de meest gerespecteerde spelers in de sport, opnieuw een World Padel Tour (WPT) toernooi zal missen. Na zijn afwezigheid in Nederland, heeft Belasteguín bevestigd dat hij ook het aankomende toernooi in Menorca zal overslaan.

De impact van blessures

Belasteguín, ook wel bekend als “Bela”, en zijn partner Mike Yanguas moesten zich terugtrekken uit het laatste WPT-evenement vanwege een blessure die Belasteguín heeft opgelopen. De speler onthulde op Instagram dat hij lijdt aan een elleboogblessure veroorzaakt door overbelasting, een aandoening die hij maar al te goed kent.

“Zoals jullie al weten, heb ik het toernooi in Amsterdam gemist. Ik zal ook Menorca missen. Ik heb een blessure aan mijn elleboog door overbelasting. Ik weet al heel goed wat een peesblessure is. Ik zal het heel rustig aan doen en genezen,” schreef Belasteguín op zijn Instagram-account.

De strijd om te herstellen

Belasteguín is vastbesloten om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Hij heeft aangegeven dat hij van plan is om intensief te trainen om zijn elleboogpees te laten herstellen. “Ik wil het jaar afsluiten door in de laatste toernooien te spelen. Het is een jaar met veel wedstrijden, dus ik zal ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s nachts trainen om de pees goed te laten herstellen. Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan,” voegde hij eraan toe.

De race naar de Masterfinale

De blessure van Belasteguín heeft ook gevolgen voor zijn kansen om deel te nemen aan de Masterfinale. Hij staat momenteel slechts 10 punten verwijderd van de 17e plaats in de WPT-race. Alleen de top 16 spelers met de meeste rankingpunten van 2023 krijgen een plaats in het prestigieuze evenement.

Als Belasteguín niet genoeg punten kan verzamelen, zou dit de eerste keer zijn dat hij de Masterfinale mist door een gebrek aan punten. Dit zou een grote tegenslag zijn voor de speler, die bekend staat om zijn vastberadenheid en vechtlust op het veld.

De toekomst van Belasteguín

Ondanks de tegenslagen blijft Belasteguín optimistisch over zijn toekomst in de sport. Hij heeft aangegeven dat hij van plan is om te blijven vechten en te werken aan zijn herstel, met als doel om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Met zijn vastberadenheid en passie voor de sport, is er geen twijfel dat Belasteguín alles zal geven om terug te komen van deze blessure en zijn plaats in de top van de padelwereld te heroveren.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist