Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Ed Dixon | Padel zou naar pickleball moeten kijken voor inspiratie terwijl het probeert zijn bittere machtsstrijd op te lossen


Ed Dixon: Padel zou naar pickleball moeten kijken voor inspiratie bij het oplossen van zijn machtsstrijd

Naarmate de padelsport steeds populairder wordt en meer spelers aantrekt, heeft het enthousiasme voor het spel ook geleid tot een verhit debat over de beste manier om het te besturen. Met sommige spelers en organisaties die pleiten voor gecentraliseerde regulering en anderen die aandringen op de basisstijl van spelen, is er een “bittere machtsstrijd” ontstaan.

Leider van het gesprek is Ed Dixon, de voorzitter van de International Padel Federation (IPF), die gelooft dat de sport naar pickleball moet kijken als een voorbeeld van hoe deze machtsproblemen effectief kunnen worden opgelost. Dixon heeft gewezen op de positieve ervaringen die pickleball-spelers hebben gehad in termen van op de gemeenschap gebaseerde regels en de responsieve regels die zijn opgesteld door de USAPA, het bestuursorgaan van de sport.

“De echte schoonheid van pickleball is de manier waarop het is georganiseerd”, zei Dixon. behoeften van de spelers in elk specifiek geval. Ik denk dat het een model is geworden voor hoe alle racketsporten zouden moeten worden georganiseerd.”

Dixon is ervan overtuigd dat padel, met de juiste hoeveelheid moeite geïnvesteerd in het werken met de verschillende dynamische spelers en organisaties in de sport, hetzelfde succesniveau kan behalen als pickleball. governance is de ideale oplossing voor de sport en geeft spelers de vrijheid om hun eigen regels en voorschriften te creëren.

“Ik denk dat het voorbeeld van pickleball de beste manier is om ervoor te zorgen dat de veiligheid van spelers voorop staat”, zei Dixon. “Het stelt nationale organisaties nog steeds in staat om hun eigen spelniveau naar wens vast te stellen, maar stelt de spelers in staat om te beslissen hoe ze de sport willen spelen en hoe ze deze willen besturen.”

Naast de voordelen van een dergelijke aanpak, ziet Dixon ook een aantal voordelen in het structureren van padel rond een gedecentraliseerde vorm van bestuur.Hij gelooft dat dit zou leiden tot spelersgroei, meer concurrentie tussen regionale centra en uiteindelijk tot snellere reactietijden als het gaat om aanpassing aan veranderende trends in de sport.

“Uiteindelijk hoop ik dat we kunnen leren van pickleball en een effectieve manier kunnen vinden om de machtsstrijd tussen de verschillende spelers en organisatoren op te lossen”, zei Dixon. “Als we dat kunnen doen, dan denk ik dat padel een ongelooflijke toekomst heeft.”

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Cobra Edition

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist