Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Dit is de groeiprognose voor padel in 2026: hier is de reden voor het succes

In Zweden is padel de laatste tijd omgeven door duistere krantenkoppen met sluitingen en faillissementen. Maar wereldwijd bloeit de sport als nooit tevoren. Volgens een recent rapport zal het aantal padelbanen wereldwijd verdubbeld zijn in 2026.

Volgens het Global Padel Report 2023, een nieuw rapport dat voor het tweede jaar is gepubliceerd door onderzoeksbureau Monitor Deloitte en Playtomic, zal padel zich de komende jaren aanzienlijk ontwikkelen in regio’s waar de sport nog in de kinderschoenen staat.

De geïdentificeerde markten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk in Europa, Saoedi-Arabië, Qatar, Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden-Oosten, India en China in Azië en de Verenigde Staten in Amerika.

De gegevens in het rapport wijzen op een optimistische voorspelling: in 2026 zullen er wereldwijd zo’n 85.000 padelbanen zijn, meer dan het dubbele van de huidige 40.000. Het rapport identificeert sociale relaties als een belangrijke motor voor de groei van de sport.

Groei wordt benadrukt

Naast de toename van het aantal banen wordt ook de groei van de padelmarkt als geheel benadrukt, die wordt geschat op ongeveer €2 miljard, waardoor de padelindustrie in 2026 een waarde van €6 miljard zal bereiken.

– We hebben veel moeite gedaan om op basis van gegevens de factoren te begrijpen die van deze sport een wereldwijd fenomeen maken. Hierdoor hebben we ons gerealiseerd dat de onderling verbonden cultuur door padel sociale relaties vergemakkelijkt en het een echte levensstijl maakt die verder gaat dan het speelse of sportieve moment,” zegt Pablo Carro, medeoprichter en CEO van Playtomics.

Spanje, leider

In 2022 steeg het aantal padelbanen met 28% (8.200), terwijl het aantal padelclubs in dezelfde periode met 24% (1.914) toenam.

Zoals verwacht staat Spanje bovenaan de lijst van landen met de meeste velden (15.300), gevolgd door Italië (6.470) en Zweden (4.200). De cijfers in het rapport hebben betrekking op januari 2023. In 2023 hadden Spanje en Italië geen last van overtollige landingsbanen, wat in Zweden de oorzaak was van faillissementen en sluitingen.

De cijfers zullen worden vergeleken met toekomstige grote markten die in het rapport worden genoemd, zoals Duitsland en het VK, die ten tijde van het rapport op 250 stonden.

Het rapport noemt de “Zweden-zaak” expliciet als een uitzonderlijk geval en stelt dat de Zweedse “peddelzeepbel” niet van toepassing is op andere markten.

– Het rapport benadrukt opnieuw de aanhoudende groei van deze sport onder fans en de interesse van investeerders om bij te dragen aan de ontwikkeling ervan, vooral in termen van de aanleg van padelbanen en de oprichting van clubs, waardoor de vooruitzichten op de middellange en korte termijn optimistisch zijn, zowel in ontwikkelde als opkomende markten,” zegt Elena Martín, Senior Manager van Deloitte Monitor.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Pro '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist