Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De toekomst van professioneel padel: Een samensmelting van Premier Padel en World Padel Tour

De wereld van professioneel padel is in rep en roer. Eind augustus werd bekend dat Qatar Sports Investment, de eigenaar van Premier Padel, de World Padel Tour overneemt. Vanaf 2024 zullen deze twee toonaangevende padel tours samensmelten tot één professionele tour. Dit nieuws heeft de padelgemeenschap opgeschud en heeft geleid tot veel speculatie en discussie over de toekomst van de sport.

Gemma Triay over de nieuwe tour

Relevo, een Spaans tijdschrift, had de kans om Gemma Triay, een prominente figuur in de padelwereld, te interviewen over haar verwachtingen voor de nieuwe tour. Triay sprak over de turbulente tijden die de sport heeft doorgemaakt met de opkomst van Premier Padel en de problemen rondom de World Padel Tour. Ze is echter optimistisch over de toekomst en kijkt uit naar de nieuwe tour.

“Volgend jaar hebben we een kalender met 24 evenementen en de Mastersfinale. We zijn verplicht om de hoofdtoernooien te spelen, maar dan kunnen we kiezen tussen de andere toernooien, afhankelijk van de omstandigheden van elke speler. Het format zal erg lijken op tennis”, aldus Triay.

De impact van de nieuwe tour

Triay gelooft dat de samensmelting van Premier Padel en de World Padel Tour een keerpunt zal zijn voor de sport. “Ik denk dat er een voor en na zal zijn met de nieuwe tour. We hebben drie onverslaanbare Premier-toernooien gehad, het is heel moeilijk om te concurreren met plaatsen als Roland Garros”, zei ze.

De erfenis van de World Padel Tour

Triay sprak ook over de impact die de World Padel Tour heeft gehad op de sport. “Dankzij de World Padel Tour is padel nu waar het is. Er zijn dingen die ze beter en minder goed hebben gedaan, maar ik kan zeggen dat de ontwikkeling die padel heeft doorgemaakt sinds de WPT is begonnen, ongelooflijk is. We moeten ons bewust zijn van de toernooien die we jaren geleden speelden en wat we nu spelen. De stadions zitten vol, TV, video reviews, prijzengeld. Nu is het tijd om te blijven groeien”, zei ze.

De toekomst van padel

Met de samensmelting van Premier Padel en de World Padel Tour op komst, staat de padelwereld aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het is een spannende tijd voor zowel spelers als fans, met de belofte van meer toernooien, grotere prijzenpotten en een grotere zichtbaarheid voor de sport. Het is duidelijk dat padel blijft groeien en evolueren, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Rialto Pro

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist