Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De toekomst van padel: trends en voorspellingen

Als we aan het begin van een nieuw jaar staan, is het gebruikelijk om terug te blikken op wat er is gebeurd en vooruit te kijken naar wat er gaat komen. Dit geldt zeker voor de wereld van padel, een sport die wereldwijd in populariteit toeneemt. Als oprichter van Padel 22, een bedrijf dat zich richt op de groei van padel in nieuwe markten, heb ik een uniek perspectief op de trends die zich aftekenen. Hier zijn enkele voorspellingen voor de toekomst van padel.

1. De Amerikaanse doorbraak

Elke sport die wereldwijd wil doorbreken, moet eerst voet aan de grond krijgen in Amerika. 2023 was een belangrijk jaar voor padel in de VS, met de lancering van de Pro Padel League, uitgebreide media-aandacht en de opening van nieuwe Padel Haus locaties in New York City. Dit momentum zal naar verwachting in 2024 doorzetten, met de uitbreiding van de PPL, de groei van A1 Padel en de opening van nieuwe clubs in het hele land. Het lijkt erop dat Amerika klaar is om een belangrijke speler te worden in de wereld van padel.

2. Ontwikkeling van de volgende generatie

In landen als het Verenigd Koninkrijk hebben we een aanzienlijke groei gezien in het aantal padelclubs en -locaties. Maar wie richt zich op de ontwikkeling van de volgende generatie padelspelers? Er is een grote kans voor ondernemers die zich richten op de onderwijssector en de basis leggen voor toekomstige generaties padelspelers. Verwacht in de komende 12 maanden meer initiatieven gericht op het betrekken van kinderen en jongeren bij de sport.

3. De ‘Anglo-isering’ van padel

Hoewel de meeste hoogwaardige padelcontent momenteel in het Spaans is, zal dit naar verwachting veranderen naarmate de sport wereldwijd groeit. We zullen waarschijnlijk meer Engelstalige content, toernooien, merken en competities zien ontstaan, vooral in landen waar padel snel aan populariteit wint.

4. Multi-racket sportclubs

Naast padel is er nog een andere sport die in opkomst is: pickleball. In de VS is pickleball een ware sensatie geworden, met 36,5 miljoen spelers in het afgelopen jaar. Dit heeft geleid tot een trend waarbij nieuwe padelclubs ook pickleballbanen aanleggen. Dit biedt clubs de mogelijkheid om hun aanbod te diversifiëren, een oudere doelgroep aan te trekken en een gespreksonderwerp te worden voor een sport die nog minder bekend is dan padel.

Door Ben Nichols, oprichter en CEO van Padel 22

Padel 22, opgericht in oktober 2022, is het eerste communicatieadviesbureau ter wereld dat gespecialiseerd is in padel. We hebben samengewerkt met een aantal toonaangevende organisaties in de padelwereld, waaronder New York’s eerste padelclub Padel Haus, de Pro Padel League en Taktika Padel. Als je een nieuw padelbedrijf bent dat zich wil profileren, neem dan contact met ons op om te ontdekken hoe Padel 22 je kan helpen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Ultimate Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist