Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De toekomst van Padel: Premier Padel wordt de nieuwe wereldtournee

De wereld van padel, een snelgroeiende racketsport, staat op het punt om een grote verandering te ondergaan. Vanaf volgend seizoen zal de officiële wereldtournee niet langer de World Padel Tour zijn, maar de Premier Padel. Deze verandering komt na de overname van de World Padel Tour door Qatar Sports Investment (QSI), de eigenaar van Premier Padel.

Overname door Qatar Sports Investment

De overname werd in augustus van dit jaar aangekondigd en sindsdien is er veel gespeculeerd over de toekomst van de sport. QSI heeft tot nu toe weinig informatie vrijgegeven over hun plannen voor de nieuwe tour. De meeste informatie kwam in de vorm van onduidelijke berichten van Premier Padel en speculaties uit verschillende bronnen.

Wat we wel weten, is dat de nieuwe tour zal worden geleid door de Internationale Padel Federatie (FIP). Dit werd bekendgemaakt in hetzelfde persbericht waarin QSI de overname van de World Padel Tour aankondigde.

Schema voor 2024

Hoewel er nog veel onbekend is over de nieuwe tour, hebben de organisatoren van de Brussels Padel Open onlangs wat licht op de zaak geworpen. Volgens hen zal het schema voor de Premier Padel 2024 op 12 december van dit jaar worden bekendgemaakt.

Daarnaast kondigden ze aan dat er een wedstrijd in België zal plaatsvinden van 20 tot 28 april 2024. Dit is een spannende ontwikkeling voor Belgische padel fans, die de kans krijgen om enkele van de beste spelers ter wereld in actie te zien.

Wat kunnen we verwachten?

Hoewel er nog veel onbekend is, is het duidelijk dat de overname door QSI grote veranderingen met zich mee zal brengen voor de wereld van padel. Met de financiële steun van QSI en de leiding van de FIP, heeft Premier Padel het potentieel om de sport naar nieuwe hoogten te tillen.

Wat we wel weten, is dat de nieuwe tour zal worden geleid door de Internationale Padel Federatie (FIP). Dit werd bekendgemaakt in hetzelfde persbericht waarin QSI de overname van de World Padel Tour aankondigde.

Wat we kunnen verwachten, is een grotere internationale aanwezigheid, meer professionele spelers en mogelijk zelfs grotere prijzenpotten. Maar voor nu blijft het afwachten tot 12 december, wanneer het schema voor 2024 wordt bekendgemaakt.

Premier Padel zelf heeft nog geen commentaar gegeven op dit nieuws. Het blijft dus afwachten of we in december daadwerkelijk de kalender voor volgend jaar te zien krijgen. Maar één ding is zeker: de toekomst van padel ziet er spannend uit.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist