Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De strijd om de toppositie bij de Malmö Padel Open

Deze week is het zover: de Malmö Padel Open, het meest prestigieuze padeltoernooi van het jaar, vindt plaats in Zweden. Voor de derde keer op rij is de Malmö Arena het strijdtoneel van deze competitie. Maar dit jaar is er iets extra’s aan de hand. Wereldtoppers Agustín Tapia en Arturo Coello hebben de kans om de eerste plaats in het klassement te veroveren.

De strijd om de toppositie

Voorafgaand aan het toernooi hebben Tapia en Coello elk 15.845 punten verzameld, terwijl hun naaste rivalen Di Nenno en Stupaczuk 13.910 punten hebben. Dit betekent dat Tapia en Coello met een voorsprong van 1.935 punten aan de competitie beginnen. Het maximale aantal punten dat tijdens het toernooi kan worden verdiend, is 3.500.

De winnaar van de Malmö Padel Open voegt 1.000 punten toe aan zijn totaal. Dus als Tapia en Coello de titel weten te winnen en Di Nenno en Stupaczuk niet verder komen dan de halve finales, dan zullen Tapia en Coello de eerste plaats veiligstellen. Ze hoeven hun voorsprong alleen maar met minstens 566 punten uit te breiden om de overwinning in Zweden te kunnen vieren.

De vrouwencompetitie

Bij de vrouwen hebben Paula Josemaria en Ariana Sanchez zich al verzekerd van de eerste plaats. Maar dat betekent niet dat de strijd minder intens zal zijn. Elke wedstrijd, elke set en elke bal telt. De puntenverdeling is als volgt:

  • Overwinning: 1.000 punten
  • Finale: 600 punten
  • Halve finale: 360 punten
  • Kwartfinales: 180 punten

De Masterfinale

Na de Malmö Padel Open volgt de Masterfinale. Hier liggen nog meer punten voor het grijpen. De puntenverdeling voor deze finale is als volgt:

  • Overwinning: 1.500 punten
  • Finale: 900 punten
  • Halve finale: 540 punten
  • Kwartfinales: 270 punten

De Malmö Padel Open belooft dus een spannend toernooi te worden, waarbij de strijd om de toppositie in het klassement het spektakel alleen maar zal verhogen. Het is een evenement dat geen enkele padelliefhebber mag missen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist