Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De start van het 2024 Premier Padel seizoen: Een diepgaande blik op de Riyad P1

Na maanden van anticipatie is het eindelijk tijd om het 2024 Premier Padel seizoen te verwelkomen. De supersterren van de wereld nemen het deze week tegen elkaar op tijdens de Riyad P1 in Saudi-Arabië. Dit artikel biedt een uitgebreide blik op dit eerste toernooi van het jaar, inclusief waar je het kunt kijken, de brackets, het prijzengeld en de punten, en de top 4 paren bij zowel de mannen als de vrouwen.

Waar kun je Premier Padel kijken?

Een paar dagen geleden kondigde het circuit de nieuwe overeenkomst aan met Red Bull TV voor de uitzending van wedstrijden vanaf de kwartfinales. Het is de moeite waard om te weten dat dit een gratis app is om te downloaden. Je hoeft je alleen maar te registreren en je hebt toegang tot de inhoud. De eerste rondes zijn te volgen op YouTube in Spanje, Star+ in LATAM en Viaplay in Zweden.

Brackets

De mannen beginnen met de ronde van 32 en hebben een extra ronde in vergelijking met de vrouwen, die direct vanaf de ronde van 16 beginnen. De beste 16 paren in het mannenklassement hoeven die eerste ronde echter niet te spelen. De finales worden op zaterdag gehouden (in plaats van zondag) vanwege de Ramadan, een zeer belangrijk islamitisch festival. Bekijk de volledige brackets hier.

Prijzengeld en punten

Er wordt in totaal €470.000 verdeeld tijdens dit Riyadh P1-evenement. Elk lid van het winnende paar ontvangt €25.000, terwijl de finalisten €12.500 mee naar huis nemen. De kampioenen krijgen 1.000 punten in de FIP-ranking, terwijl de finalisten 600 punten krijgen. Halve finalisten krijgen 360 punten en kwartfinalisten 180 punten.

Top 4

De vier beste paren bij de mannen zijn Lebrón-Galán (1), Tapia-Coello (2), Di Nenno-Stupa (3) en Sanyo-Paquito (4). Bij de vrouwen zijn dat Sánchez-Josemaría (1), Brea-González (2), Triay-Ortega (3) en Salazar-Icardo (4).

Deze paren hebben zich bewezen als de crème de la crème van de padelwereld, en hun prestaties in de Riyad P1 zullen ongetwijfeld een indicatie zijn van wat we kunnen verwachten voor de rest van het seizoen. Met de hoge inzet van het prijzengeld en de punten, evenals de intense competitie, belooft het 2024 Premier Padel seizoen een spannende rit te worden.

Conclusie

De start van het 2024 Premier Padel seizoen belooft een spannende tijd te worden voor zowel spelers als fans. Met de Riyad P1 als het eerste toernooi van het jaar, zullen we een eerste blik krijgen op de vorm en het potentieel van de spelers. Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw in de sport, dit toernooi biedt een geweldige kans om deel te nemen aan de opwinding van de padelwereld.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist