Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De opkomst van Premier Padel: een nieuwe wereldtournee

De wereld van professioneel padel staat op het punt om een grote verandering te ondergaan. Vanaf het komende seizoen zal de officiële wereldtournee niet langer de World Padel Tour (WPT) zijn, maar Premier Padel. Deze nieuwe tour wordt beheerd door de Internationale Padel Federatie (FIP) en is eigendom van Qatar Sports Investment (QSI). Deze verandering werd vorig jaar aangekondigd door QSI in een persbericht waarin ze de overname van de WPT bekendmaakten.

Jon Sanz over het nieuwe seizoen

Jon Sanz, een bekende naam in de padelwereld, deelde zijn gedachten over het komende seizoen en de veranderingen die op stapel staan. “We zullen veel moeten reizen, maar wat ik het leukst vind is dicht bij huis spelen. De toernooien in Spanje motiveren me het meest en ik kijk er echt naar uit”, vertelde hij aan Mundo Deportivo.

Hij vervolgde: “De reizen die 2 of 3 weken achter elkaar zijn, mijn idee is om daar te blijven en te trainen, hoe minder vluchten ik neem hoe beter en het lichaam moet zich aanpassen. Ik ben ook van plan om mijn fysieke trainer mee te nemen op sommige reizen”.

Veranderingen in de wereld van padel

De afgelopen tien jaar was de World Padel Tour de officiële wereldtournee. Voor veel spelers, waaronder Jon Sanz, voelt het vreemd om het nieuwe seizoen te beginnen zonder de WPT. “Er zijn veel herinneringen. Mijn eerste finale, de Challengers die ik won, de eerste lotingen. Ik heb alleen de WPT gespeeld en het is moeilijk om van de ene dag op de andere te verdwijnen, want ze hebben spectaculair werk geleverd. Maar nu moeten we ons aanpassen aan de nieuwe wereld,” vertelde hij aan de Spaanse krant.

De toekomst van padel

Met de komst van Premier Padel staan er ongetwijfeld spannende tijden te wachten in de wereld van professioneel padel. Hoewel de veranderingen voor sommige spelers misschien ontmoedigend zijn, biedt het ook nieuwe kansen en uitdagingen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de spelers zich aanpassen aan de nieuwe tour en hoe deze verandering de dynamiek van de sport zal beïnvloeden.

De overgang van de WPT naar Premier Padel markeert een nieuw tijdperk in de wereld van professioneel padel. Hoewel het afscheid nemen van de WPT voor sommigen misschien bitterzoet is, is er ook veel opwinding over wat de toekomst zal brengen. Met nieuwe toernooien, nieuwe locaties en nieuwe uitdagingen in het verschiet, is één ding zeker: de wereld van padel zal nooit meer hetzelfde zijn.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist