Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De legende hangt zijn racket op: “Dit wordt mijn laatste toernooi”

Padellegende Juani Mieres neemt afscheid van zijn professionele carrière. Zijn zwanenzang zal plaatsvinden op een FIP Rise toernooi in Córdoba, Spanje.

Juani Mieres is 42 jaar oud en zal binnenkort deelnemen aan zijn laatste professionele padeltoernooi tijdens het FIP Rise evenement in Córdoba van 19 tot 24 augustus. Het markeert het einde van een van de helderste sterren die een centrale rol heeft gespeeld in het vormgeven van deze sport.

Mieres begon zijn padelreis op jonge leeftijd in zijn geboorteland Argentinië samen met zijn broer Diego Mieres, die nu het Nederlands mannenteam coacht.

In 1998 ging hij een partnerschap aan met Miguel Lamperti, met wie hij later in zijn carrière weer zou samenwerken. Terwijl Juani Mieres met pensioen ging als rechtshandige speler, kwamen zijn grootste successen van de backhandpositie naast Pablo Lima, voordat de Braziliaan een team vormde met Fernando Belasteguín. Samen wonnen ze tussen 2009 en 2014 20 titels op de Pro Padel Tour en World Padel Tour.

Hij veroverde een laatste titel in 2019

Na de breuk met Pablo Lima veroverde Mieres ook een titel met Sanyo Gutiérrez in Madrid in 2015 en zijn laatste triomf kwam samen met Alejandro Galán in 2019 in Buenos Aires.

Mieres maakte vroeg in zijn carrière de overstap naar Spanje en heeft bij verschillende gelegenheden Spanje vertegenwoordigd in kampioenschappen in plaats van Argentinië. In 2012 testte hij positief bij een dopingcontrole, waardoor zijn toekomst in de sport lange tijd onzeker was. Juani Mieres blijft nu verbonden aan padel als coach.

Dit seizoen coacht hij de getalenteerde Iván Ramírez op het prestigieuze Vita 10 in Madrid.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist