Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De laatste dans van de WPT: Yanguas en Gutiérrez bundelen krachten

De World Padel Tour (WPT) nadert zijn einde, met slechts één toernooi te gaan voordat de prestigieuze Masterfinale plaatsvindt. Mike Yanguas, momenteel 15e in de WPT-race, onthulde in een interview met de Spaanse krant Marca dat hij waarschijnlijk zal samenwerken met Sanyo Gutiérrez voor het laatste toernooi.

De laatste WPT-toernooi

December markeert het einde van een tijdperk voor de WPT, aangezien het het laatste toernooi zal zijn onder het huidige concept van Damms. Vanaf volgend jaar neemt Premier Padel de wereldtournee over, een verandering die in augustus werd aangekondigd.

Het laatste evenement, de Masterfinale, vindt plaats in Barcelona. Gedurende het jaar hebben spelers punten verzameld in de WPT-race in een poging zich te kwalificeren voor dit prestigieuze evenement. De top 16 spelers met de meeste rankingpunten van 2023 verdienen een plek in de competitie.

Verandering van partners

Hoewel Yanguas goed gepositioneerd is om zich te kwalificeren voor de Masterfinale, zal zijn gebruikelijke partner, Fernando Belasteguín, het evenement missen. De Argentijnse legende, die ook het WPT-evenement in Mexico zal missen vanwege blessureproblemen, heeft niet genoeg punten verzameld om een kans te maken op de finale.

Dit betekent dat Yanguas op zoek moet naar een nieuwe partner. Met Sanyo Gutiérrez ook zonder partner, lijkt het erop dat Yanguas en Gutiérrez hun krachten zullen bundelen voor de Masterfinale.

De nieuwe samenwerking

“We zullen het er de week ervoor over hebben en waarschijnlijk zal ik met Sanyo spelen. Ik heb hem zelfs al verteld dat hij de rulo vanaf de backhand moet oefenen,” vertelde Yanguas aan Marca. “Ik zou heel graag met Bela spelen, om eerlijk te zijn, in zijn huis …. behandelt hij me daar heel goed en maakt hij ongelooflijke ontbijten voor me. Als het mijn beurt is om met Dani (Sanyo) te spelen, zal ik heel blij zijn, want hij is een geweldige speler.”

De Masterfinale belooft een spannend evenement te worden, met nieuwe samenwerkingen en de laatste kans voor spelers om hun stempel te drukken op de WPT. Het toernooi wordt gespeeld van 14 tot 17 december.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist