Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

De geschiedenis en hoogtepunten van de Masterfinale in Barcelona

De Masterfinale van de World Padel Tour in Barcelona is een evenement dat sinds 2013 op de kalender staat. Het is een toernooi dat de crème de la crème van de padelwereld aantrekt en waarbij de winnaars zich mogen rekenen tot de absolute elite van de sport. Door de jaren heen hebben vele bekende namen de titel in ontvangst mogen nemen. Laten we een duik nemen in de geschiedenis van dit prestigieuze toernooi en de winnaars die het heeft voortgebracht.

De beginjaren: 2013-2015

De allereerste Masterfinale in 2013 werd gewonnen door Iciar Montes en Ale Salazar in de damescategorie, terwijl Sanyo Gutierrez en Maxi Sanchez de herentitel opeisten. Het volgende jaar zagen we de opkomst van de Sanchez Alayeto Twins bij de dames, een duo dat de komende jaren de sport zou domineren. Bij de heren wisten Gutierrez en Sanchez hun titel te verdedigen. In 2015 was er een wisseling van de wacht bij de heren, met J.M Diaz en Maxi Sanchez als nieuwe kampioenen, terwijl Marta Marrero en Ale Salazar de damescategorie wonnen.

De dominantie van de Sanchez Alayeto Twins: 2016-2017

In 2016 en 2017 domineerden de Sanchez Alayeto Twins de damescategorie, terwijl bij de heren Paquito Navarro en Sanyo Gutierrez in 2016 de titel wonnen. In 2017 was het de beurt aan Pablo Lima en Fernando Belasteguin om de herentitel op te eisen.

De opkomst van nieuwe sterren: 2018-2021

Vanaf 2018 begonnen nieuwe namen zich te mengen in de strijd om de titel. Marta Marrero en Alejandra Salazar wonnen de damescategorie in 2018, terwijl Pablo Lima en Fernando Belasteguin hun titel bij de heren verdedigden. In 2019 zagen we Alejandra Salazar en Ari Sanchez als winnaars bij de dames, terwijl Pablo Lima en Ale Galan de herentitel wonnen. In 2020 waren het Gemma Triay en Lucia Sainz die de damescategorie wonnen, terwijl Fernando Belasteguin en Agustin Tapia de herentitel opeisten. In 2021 zagen we Ari Sanchez en Paula Josemaria als winnaars bij de dames, terwijl Juan Lebron en Ale Galan de herentitel wonnen.

De huidige kampioenen: 2022

In 2022 zagen we Gemma Triay en Alejandra Salazar als winnaars bij de dames, terwijl Juan Lebron en Ale Galan hun titel bij de heren verdedigden. Wie de titel in 2023 zal winnen, blijft een open vraag. Maar één ding is zeker: de Masterfinale in Barcelona blijft een van de meest prestigieuze evenementen in de padelwereld, waar de beste spelers strijden om de ultieme eer.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Tour '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist