Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Cristian Gutiérrez over A1 en WPT: “Er is niet zoveel verschil in niveau”

Legende Cristian Gutiérrez heeft de afgelopen twee jaar op de A1 Tour gespeeld. In een interview met de Spaanse krant Marca geeft de speler zijn gedachten over het tourniveau en zijn toekomst.

Cristian Gutiérrez is een van de grootste spelers in de geschiedenis van de sport. Twee jaar geleden besloot hij de World Padel Tour te verlaten om bij A1 Padel te gaan spelen. Nu vertelt de speler hoe hij van tour veranderde:

– Ik koos ervoor om te veranderen omdat ik vond dat de andere tour al ingewikkeld voor me was, zowel mentaal als op competitief niveau. Er begonnen veel jonge jongens te spelen. Het was moeilijk voor me. Ik denk dat het goed was om een stap opzij te zetten naar een andere tour, die een beetje lager niveau is, maar uiteindelijk, als je de jongens ziet, zijn ze niet zo ver weg,” vertelt Gutiérrez aan Marca.

Hij vervolgt:

– Het voelde als een hele wereld ver weg, maar er is niet veel verschil in niveau. Nu hoor ik dat verschillende spelers van de World Padel Tour hier willen gaan spelen, wat veel betekent.

Gutiérrez zegt ook dat een wereldtournee voor iedereen het beste zou zijn, maar dat dat moeilijk te realiseren zal zijn:

– In het ideale geval zou het één tour voor iedereen zijn, maar ik kan je vertellen dat het erg ingewikkeld en bijna onmogelijk is. Uiteindelijk zijn het twee totaal verschillende eigenaren die padel naar de top willen brengen, wat betekent dat niemand zijn verwachtingen en toernooiniveau wil verlagen om ergens anders aan mee te doen. Voor de sponsors, voor de mensen, is dit één sport waar er geen twee van kunnen zijn. Vervolgens dwingt elke tour je een exclusiviteitscontract te tekenen omdat het een leugen is dat iedereen vrij is. Het is niet erg gemakkelijk.

Gutiérrez: “Vandaag heb ik meer plezier”

Cristian Gutiérrez eindigt het interview door te zeggen dat hij nog vele jaren padel wil spelen, zolang zijn lichaam het uithoudt:

– Mijn idee op dit moment is om door te gaan. In het verleden heb ik veel geleden omdat ik moest winnen en de finale moest halen. Tegenwoordig heb ik meer plezier, zelfs als ik speel om te winnen. Over het algemeen heb ik een betere tijd. Als je jonger bent en ze verwachten dat je wint, is het erger. Nu ben ik meer ontspannen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Rialto Pro

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist