Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Coki Nieto over het succes met Sanz en de scheiding van Lima

Coki Nieto heeft een intens seizoen achter de rug met zowel hoogte- als dieptepunten. De speler vertelt over het voorjaar met Pablo Lima toen resultaten uitbleven en het succes met Jon Sanz.

Coki Nieto had een moeilijke start van het seizoen. Hij begon een samenwerking met Pablo Lima die niet verliep zoals hij had bedoeld. Het duo speelde slechts vier toernooien samen omdat ze zich moesten terugtrekken uit La Rioja, Paraguay, Denemarken en Vigo omdat de Braziliaan last had van blessureleed.

– Ik wilde altijd al met Lima spelen, maar we zaten in verschillende fases. Hij heeft alles al bereikt, hij is nummer één geweest, hij heeft alles gewonnen. Hij had ook een blessure en ik was fysiek ook niet in orde. Maar ik ben erg dankbaar voor onze gezamenlijke toernooien,” vertelde Nieto aan LaChiquitaPadel.

Coki Nieto vertelt ook wat een geweldige speler Pablo Lima is:

– Hij is een geboren concurrent. Het is ongelooflijk, want hij speelde met een geblesseerde knie en ik was verbaasd dat hij nergens werd gepasseerd zonder te kunnen bewegen.

Na de scheiding van Lima begon Nieto een nieuwe samenwerking met Jon Sanz. Maar het duo slaagde er maar in om één toernooi samen te spelen omdat zijn partner samen speelde met Ale Galan.

– Ik begreep hem volkomen, maar ik vertelde hem dat ik een nieuw project zou beginnen met Cardona en dat ik, afhankelijk van hoe het zou gaan, met hem verder zou gaan. Je weet maar nooit. Maar uiteindelijk werkten de resultaten met Cardona ook niet en besloot ik terug te gaan naar Jon.

“We zijn heel verschillend”

Coki Nieto en Jon Sanz kwamen weer bij elkaar en hebben sinds het begin van hun samenwerking indrukwekkende resultaten geboekt. Een paar weken geleden bereikte het duo de WPT-finale in Finland.

– Jon is erg impulsief en elektrisch. Ik ben veel rustiger. Ik probeer gebruik te maken van zijn vonk om mij te activeren als ik die nodig heb, en als het slechter met hem gaat, probeer ik hem een beetje te kalmeren en hem te laten inzien dat hij niet de beste is als het goed gaat en ook niet de slechtste als het slecht gaat. We zijn heel verschillend, maar we vullen elkaar goed aan.

Coki Nieto komt dicht in de buurt van een plek aan de WPT finaletafel later dit jaar. Hij en Fernando Belasteguín strijden om de laatste plek in het toernooi.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist