Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

BREAKING: Historische overeenkomst tussen Premier Padel en World Padel Tour

Er is officieel aangekondigd dat Qatar Sports Investments (QSI) en Damm een historische overeenkomst hebben bereikt, waardoor Premier Padel en WPT vanaf 2024 worden samengevoegd.

Qatar Sports Investments (QSI), eigenaar van het Premier Padel circuit, en Damm, eigenaar van Setpoint Events en het organiserende bedrijf achter de World Padel Tour (WPT), hebben een historische overeenkomst gesloten voor de overname van WPT door QSI.

Na deze overeenkomst zullen Premier Padel en WPT fuseren tot één wereldwijd professioneel padelcircuit, met behoud van de naam Premier Padel, en zal worden bestuurd door de International Padel Federation.

Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Qatar Sports Investments en Premier Padel, verklaarde: “Dit is een historisch moment voor de padelsport: de twee belangrijkste professionele padelcircuits worden vanaf volgend jaar eindelijk verenigd in één mondiaal circuit, Premier Padel. We zijn erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk.”

Tien jaar World Padel Tour

De overeenkomst is het resultaat van maandenlange onderhandelingen tussen de partijen en houdt in dat QSI de bedrijfsmiddelen van WPT overneemt. Daarnaast zal de overeenkomst ook een oplossing bieden voor lopende geschillen tussen de partijen, waaronder die tussen QSI, de FIP en professionele padelspelers die aan beide circuits hebben deelgenomen.

“World Padel Tour gaat nu een nieuwe fase in onder leiding van QSI, die zal bijdragen aan een versnelde internationale groei van het circuit. Voor Damm is het een bron van trots te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van professioneel padel, waardoor World Padel Tour een wereldwijde standaard wordt,” aldus Demetrio Carceller Arce, CEO van Damm.

De voorzitter van de Internationale Padel Federatie, Luigi Carraro, zei ondertussen: “Als het bestuursorgaan van padel wereldwijd zijn we erg blij met de fusie van twee geweldige tours in een fantastisch wereldwijd circuit. De Internationale Padel Federatie erkent Damm voor zijn belangrijke bijdrage aan de padelsport via de World Padel Tour sinds de start in 2013.”

Gedurende de rest van het jaar 2023 zullen de WPT en Premier Padel circuits apart blijven opereren zoals gepland, terwijl er inspanningen worden gedaan om de competities voor het komende jaar te verenigen en één wereldwijd circuit, Premier Padel, te vormen vanaf 2024.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist