Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Björne: World Padel League in volledig competitieseizoen – een waanzin en een grap

Björne: World Padel League midden in het competitieseizoen – een waanzin en een grap Vandaag 11:05

De World Padel League is net afgelopen in het midden van een competitief seizoen waarin ‘s werelds beste spelers al lijden onder het extreme wedstrijdschema.
Het is pure waanzin en een lachertje, schrijft Filip Björne van Padel Alto.

Op enige afstand van de wedstrijd van dit weekend, waarin het Jaguars (?) team de finale won tegen de Panthers (?), werd ik nog steeds wakker met een groot vraagteken.

waar keken we naar, was het een echt toernooi? Ja, ik heb het natuurlijk over de Dubai World Padel League.

Het toernooi had alles:

  • Een slechte poging tot entertainment met verschillende dierennamen op de teams.
  • Een presentator die de competitie World Padel Tour noemde.
  • Half geblesseerde spelers die al te veel toernooien in een seizoen spelen.

“Het is niet ernstig.”

Ik heb al eerder over dit onderwerp geschreven. Over hoe onserieus het is om lokale spelers mee te laten doen die bij lange na niet hetzelfde niveau hebben als de anderen in het startveld. Als je een evenement wilt voor de lol of een leuke tijd, ja, maar het zal nooit een serieuze vorm van competitie zijn.

De laatste keer dat ik over dit onderwerp schreef was tijdens America VS Europe, toen Zweedse spelers tegen elkaar speelden. Nu het geld van de Zweedse markt naar het Midden-Oosten is verplaatst, speelden er dit weekend lokale spelers uit de Verenigde Arabische Emiraten naast de beste spelers ter wereld.

Het is vooral de timing die dit toernooi tot een lachertje maakt. Het is idioot om een evenement als dit midden in het competitieseizoen tussen twee World Padel Tour-toernooien te plaatsen. Dit jaar hebben spelers als Ale Galan, Juan Lebron, Agustin Tapia, Arturo Coello en Ale Salazar zich al moeten terugtrekken vanwege blessures. En ik weet dat het aantal blessures hoger ligt.

“Verschillende spelers zijn al half geblesseerd.”

Verschillende spelers in het circuit spelen “half” geblesseerd en onder druk door het extreme wedstrijdschema. Het feit dat Ale Salazar het toernooi speelt en deze week wordt geopereerd is een teken als er iets is.

Vanuit financieel oogpunt willen en kunnen spelers een toernooi als dit in Dubai met het hoge prijzengeld niet afslaan. Ik begrijp ook dat de spelers mee willen doen voor het welzijn van de sport, om padel naar nieuwe continenten te verspreiden en meer mensen te interesseren. Bovendien is teamspel altijd leuk!

Maar het bovenstaande doet veel pijn als we de wedstrijd van het weekend samenvatten – wat hebben we eigenlijk gezien? Misschien moeten we het nemen voor wat het is: een geweldig grappenevenement als geen ander. Want het was geen competitief toernooi.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist