Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Alles wat je moet weten over de Asunción P2: klassement, lotingen, prijzen en TV

Premier Padel komt naar Asunción voor het zevende toernooi van het jaar. Hier is alles wat je moet weten over dit evenement, dat het startsein geeft voor drie opeenvolgende weken in Zuid-Amerika.

Punten

Het toernooi in Asunción is een P2-evenement, wat betekent dat de winnaars 500 punten verdienen voor de ranglijst, die spannender is dan ooit. De finalisten krijgen 300 punten, de halvefinalisten 180, en de kwartfinalisten 90 punten.

P2-toernooien zijn de laagst gerangschikte evenementen binnen Premier Padel en verdelen daarom minder punten.

Asunción

Het evenement vindt plaats in de SND Arena in Asunción, waar in voorgaande jaren de World Padel Tour werd georganiseerd. In 2023 versloegen Arturo Coello en Agustín Tapia Martín Di Nenno en Franco Stupaczuk in de finale van de WPT Paraguay Padel Open, terwijl Gemma Triay en Alejandra Salazar hetzelfde deden tegen Ari Sánchez en Paula Josemaría.

Het is de eerste keer dat padel Paraguay bezoekt onder de vlag van Premier Padel.

Top 4

Bij de mannen hebben Alejandro Galán en Federico Chingotto, winnaars in Brussel en Sevilla, Paquito Navarro en Juan Lebrón ingehaald en nemen de tweede plaats in.

  1. Coello-Tapia
  2. Galán-Chingotto
  3. Navarro-Lebrón
  4. Stupa-Di Nenno

Het grote nieuws van dit toernooi is de afwezigheid van Alejandra Salazar en Tamara Icardo vanwege de elleboogklachten van Salazar. Marta Ortega en Vero Virseda profiteren hiervan en stijgen naar de vierde positie.

  1. Josemaría-Sánchez
  2. González-Brea
  3. Triay-Fernández
  4. Virseda-Ortega

Loting

De verwachte confrontatie tussen Galán en Lebrón zou moeten wachten tot een hypothetische finale. Chingotto-Galán zal Coello-Tapia ontmoeten in de halve finales, zodat de halve finale van Sevilla herhaald kan worden. Bij de vrouwen beginnen de top 4 paren in de achtste finales.

Waar te kijken – TV

De vroege rondes van het toernooi zijn te zien op het YouTube-kanaal van Premier Padel. Vanaf de kwartfinales is de Asunción P2 exclusief te bekijken op Red Bull TV, een gratis te downloaden app.

Prijzengeld

De Asunción P2 verdeelt in totaal €250.000 aan prijzengeld.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Tour '24 Padel Racket

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist