Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Alejandra Salazar: Van blessure naar comeback

In juni van dit jaar kondigde de professionele padelspeelster Alejandra Salazar aan dat ze een pauze zou nemen vanwege een aanhoudende elleboogblessure. Na meer dan twee jaar te hebben gespeeld met pijn en beperkte beweging in haar rechterelleboog, besloot ze dat het tijd was om een operatie te ondergaan. In een recent interview met het Spaanse tijdschrift 20minutos, deelt Salazar haar ervaringen tijdens haar herstelperiode en haar succesvolle terugkeer naar de sport.

De beslissing om te opereren

Volgens Salazar was het nemen van de beslissing om te opereren het moeilijkste deel van het hele proces. Ondanks haar positieve instelling en eerdere ervaringen met operaties, was ze bang dat de operatie misschien niet goed zou gaan en dat ze haar laatste toernooi al had gespeeld. Maar toen ze voor het eerst na de operatie speelde zonder pijn, wist ze dat ze de juiste beslissing had genomen. “Wow, wat goed dat ik geopereerd ben”, herinnert ze zich dat ze dacht.

De weg naar herstel

Hoewel ze zich niet kan herinneren dat ze heeft gehuild tijdens haar herstelperiode, was ze zeer opgewonden en gemotiveerd om weer te gaan trainen. Ze zag dat ze zonder de pijn en beperking in haar elleboog op een hoger niveau kon spelen dan voorheen. Eind augustus, slechts een paar maanden na haar operatie, keerde Salazar terug naar de baan en heeft sindsdien deelgenomen aan vijf toernooien. “Mijn rentree op de baan had niet beter kunnen zijn. In de eerste wedstrijd voelde ik me heel soepel in mijn arm, zonder pijn, en om zo te kunnen meedoen is geweldig”, zegt ze.

Een nieuw team en nieuwe doelen

Bij haar terugkeer op de baan vormde Salazar een team met Sofia Araujo. Ze zegt dat het doel voor dit jaar is om hun samenwerking te versterken en een toernooi te winnen. “Ik denk dat we nog steeds in een ontwikkelingsproces zitten. Mijn doel is om de visie na zoveel jaar te behouden en dat nu te combineren met de nieuwe uitdagingen van het wisselen van partners, wat best moeilijk is. Hopelijk kunnen we een toernooi winnen, het doel is om de samenwerking te blijven versterken en een toernooi te winnen”, zegt ze.

De reis van Salazar van blessure naar comeback is een inspirerend verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen. Ondanks de uitdagingen en angsten die ze onderweg tegenkwam, bleef ze positief en gemotiveerd om terug te keren naar de sport die ze liefheeft. En met haar succesvolle terugkeer naar de baan, lijkt het erop dat ze klaar is om haar doelen te bereiken en haar carrière naar nieuwe hoogten te tillen.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

RS Padel Racket Prime Pro VSQZ

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist