Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Agustín Tapia reflecteert op een intens padelseizoen

Agustín Tapia, de huidige nummer één van de wereld in padel, heeft samen met zijn partner Arturo Coello een indrukwekkend seizoen achter de rug. Met tien overwinningen in de World Padel Tour (WPT) en vier Premier Padel-toernooien, hebben ze de toppositie op de wereldranglijst veroverd. In een recent interview met La Tercera deelt Tapia zijn ervaringen en ambities voor de toekomst.

Onverwachte chemie en succes

Vanaf het moment dat Tapia en Coello samen op de baan stonden, was er een onmiddellijke klik. “Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden,” zegt Tapia. Ondanks de twijfels die er waren over hun samenwerking, hebben ze bewezen een sterk team te zijn. “Er waren mensen die in ons geloofden en anderen die dat niet deden,” herinnert Tapia zich. Maar ondanks een moeilijke start, met oefenwedstrijden die niet goed verliepen, veranderde alles toen de toernooien begonnen. “Ik had nooit gedacht dat we het zo goed zouden doen,” geeft Tapia toe.

De uitdagingen van een lang seizoen

Met bijna elke week wedstrijden was het een lang en intens seizoen. Hoewel ze het seizoen sterk begonnen, vonden ze het moeilijker in de herfst. Hun laatste overwinning was bij de Premier Padel in Parijs. “Elke week dezelfde routine volgen om wedstrijden te spelen kan vermoeiend zijn. Je moet mentaal erg sterk zijn,” zegt Tapia. Hij benadrukt het belang van het vinden van motivatie voor elke game, wetende dat je zelfs in de eerste ronde kunt verliezen.

Altijd ruimte voor verbetering

Ondanks hun succes dit jaar, gelooft Tapia dat er altijd ruimte is voor verbetering. “We hebben dit jaar op sommige toernooien een zeer hoog niveau van padel bereikt, maar het moeilijkste is om de honger die we aan het begin van het jaar hadden, terug te krijgen,” zegt hij. Tapia hoopt volgend jaar minder te reizen, aangezien het team het vermoeiend vindt om zoveel te reizen en wekenlang van huis te zijn. “Het gaat erom dat we de motivatie terugvinden. Ons doel is nu om die honger terug te krijgen en om het voor een langere periode vol te houden, dat is erg moeilijk,” voegt hij eraan toe.

De blik op de toekomst

Met het oog op 2024 heeft Tapia duidelijke doelen. Hij wil zijn spel blijven verbeteren en de motivatie en honger die hem aan de top hebben gebracht, behouden. Hoewel het afgelopen seizoen intens was, is hij vastbesloten om de uitdagingen die voor hem liggen aan te gaan en zijn positie als wereldleider in padel te behouden.

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Hyper 2.0 Match '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist