Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

Vandaag besteld? Vandaag verzonden!

Gratis verzending vanaf €100,-

info@padelready.nlFacebook-colorCreated with Sketch.

Vernieuwde KNLTB CUPRA Eredivisie van start

Deze maand gaat de CUPRA Eredivisie weer van start. Van 4 tot en met 23 juni strijden de beste teams van Nederland om de felbegeerde landstitel, en dit keer is er ook een competitie voor dames. Vanaf deze zomer is er namelijk ook een CUPRA Eredivisie Dames die van hoog niveau is.

Kampioen 2023

In 2023 waren het opnieuw de mannen van Peakz Padel Rekre Sport die op de slotdag de winst en daarmee het landskampioenschap binnensleepten. In Eindhoven versloegen zij Padel Totaal Shot met 3-1 in de beslissende play-off, waardoor Peakz hun titel knap prolongeerde.

Ook dit jaar zijn beide finalisten weer in topvorm om de beker te veroveren, maar eerst moeten ze het opnemen tegen vier andere kanshebbers. Het belooft opnieuw een intense competitie te worden, die op 23 juni met een play-off wordt beslist.

CUPRA Eredivisie Dames

Niet alleen de beste Nederlandse mannenteams komen deze zomer in actie, want de CUPRA Eredivisie heeft nu ook een damescompetitie. De opzet is identiek: de beste zes teams strijden op vijf speeldagen om te bepalen wie de eerste landskampioen bij de vrouwen wordt. De nummers 1 en 2 spelen een play-off voor de overwinning.

Nieuwe opzet

Het is de eerste keer dat de CUPRA Eredivisie plaatsvindt met de nieuwe opzet. Tot afgelopen winter waren er altijd een zomer- en wintereditie van de Eredivisie, die in de weekenden werden gespeeld. Vanaf deze zomer is er slechts één editie van de CUPRA Eredivisie, waarbij de wedstrijden in een kortere periode worden gespeeld op dinsdag- en woensdagavond. De wedstrijden vinden plaats op de thuislocatie van de deelnemende clubs.

Speeldata

De speeldata voor zowel de heren- als damescompetitie zijn gelijk:

  • Speeldag 1: dinsdag 4 juni (week 23)
  • Speeldag 2: woensdag 5 juni (week 23)
  • Speeldag 3: dinsdag 11 juni (week 24)
  • Speeldag 4: woensdag 12 juni (week 24)
  • Speeldag 5: woensdag 19 juni (week 25)
  • Play-offs: zondag 23 juni (week 25)

Heb je onze andere berichten al gelezen?

Oxdog Sense Match Light '24

Jacqueline

heeft een racket gekocht

Zojuist